Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Par 95 tūkstošiem latu izstrādās Šķirotavas un Kurzemes cietuma būvniecības un uzturēšanas pamatojumu

Konkursā, kas paredz valsts un privātās partnerības projekta Šķirotavas un Kurzemes ieslodzījuma vietu celtniecība un uzturēšana finanšu un ekonomiskā pamatojuma un saistīto dokumentu izstrādi un darbinieku apmācību, uzvarējusi personu apvienība, kuru veido nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un apsaimniekošanas uzņēmums Latio namsaimnieks, arhitekts Māris Malahovskis un zvērinātu advokātu birojs Ecovis Convents.

Šķirotavas aresta nama un Kurzemes cietuma būvniecības un uzturēšanas finanšu un ekonomisko pamatojuma izstrāde izmaksās 95 tūkstošus latu, portālu Diena.lv informēja Tieslietu ministrijā.

Apvienība izstrādās Šķirotavas aresta nama un Kurzemes cietuma būvniecības un uzturēšanas finanšu un ekonomisko pamatojumu, sagatavos citus saistītos dokumentus, kā arī apmācīs darbiniekus.

Uzņēmumi kā pirmsprojekta materiālu izstrādās arī inženierizpētes skiču projektu, kam uzskatāmi jāilustrē ieslodzījuma vietu būvniecības iecere.

Kā personu apvienības apakšuzņēmēji dokumentu izstrādē piedalīsies arī konsultāciju uzņēmumi COWI Latvia un Baltkonsults.

Projekts tiek īstenots Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta līdzfinansētās programmas ietvaros. Šķirotavas aresta nama un Kurzemes cietuma būvniecības un uzturēšanas finanšu un ekonomiskā pamatojuma sagatavošanas un apmācību projekta izmaksas ir 95 000 latu. Projekts tiks īstenots nepilnu triju mēnešu laikā.

Šķirotavas aresta nama un Kurzemes cietuma būvniecības un uzturēšanas finanšu un ekonomiskais pamatojums ļaus izvērtēt projekta atbilstību normatīvajiem aktiem, izmaksas un iespējamos ieguvumus, finanšu avotus, projekta īstenošanas alternatīvās iespējas un citus aspektus.

Apmācības procesā tieslietu sistēmas darbinieki iegūs zināšanas par valsts un privātās partnerības teorētiskajiem aspektiem, juridisko bāzi, ārvalstu pieredzi, projektu izmaksu aprēķinu sagatavošanu un izvērtēšanu, riskiem un to samazināšanu, līgumu izstrādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas