Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Par balsu pirkšanu aizdomās turētā statuss piemērots arī otram Ogrē aizturētajam vīrietim

Policija arī otru vīrieti, kuru par iespējamo balsu pirkšanu pašvaldību vēlēšanās aizturēja Ogrē, atzinusi par aizdomās turēto.

Sākotnēji Ogres policijas pārvalde 1961.gadā dzimušo vīrieti atzina tikai par pārbaudāmo, taču tagad viņam piemērots aizdomās turētā statuss. Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka vīrietis tiek turēts aizdomās par kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības un tiesības piedalīties tautas nobalsošanā. Viņam drošības līdzeklis neesot piemērots.

Bez šī kunga Drošības policija aizdomās par balsu pirkšanu tur vēl divus cilvēkus - kādu 1989.gadā dzimušu jaunieti Ogrē un "Saskaņas centra" saraksta deputāta kandidātu uz Viļānu domi Artūru Ornicānu.

Lai arī nesen Drošības policija sāka kriminālprocesu par balsu pirkšanu Jelgavā, šajā lietā neviena aizdomās turētā pagaidām nav.

Apse-Krūmiņa arī piebilst - policija joprojām pārbauda informāciju par iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem citviet Latvijā.

Jau ziņots, ka vēlēšanu dienā Ogrē, Mālkalnes prospektā, kā arī Ogresgalā netālu no vēlēšanu iecirkņiem, konstatēts, ka tiek veikta personu kavēšana brīvi realizēt tiesības vēlēt, lietojot balsu uzpirkšanu. Pirmajā gadījumā aizturēts 1989.gadā dzimis vietējais jaunietis, bet otrajā tika pārbaudīts 1961.gadā dzimis vīrietis, kurš nu kļuvis par aizdomās turēto.

Policijai ir aizdomas, ka balsu pirkšanā Ogrē izmantots gan alkohols, gan piedāvātas koncerta biļetes. Likumsargi gan joprojām neatklāj, par kuru partiju aicināts balsot, taču neoficiāli ir izskanējis, ka tā varētu būt Zaļo un zemnieku savienību.

Ogres policija ir sākusi vēl vienu kriminālprocesu par gadījumu, kad pirmsvēlēšanu naktī Ogrē vairākos daudzdzīvokļu namu pagalmos uz automašīnu stikliem salīmētas uzlīmes, kurās aicināts balsot par partijas "Visu Latvijai!" pārstāvi Egilu Helmani. Policijā vērsās gan iedzīvotāji, gan deputāta amata kandidāts.

Partija jau paziņojusi, ka uzlīmju izvietošana ir pretinieku sarīkota provokācija.

Drošības policijas kopumā saņēmusi vairāk nekā 22 telefona zvanus par iespējamo balsu pirkšanu dažādās Latvijas vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas