Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Par Komercbanku asociācijas vadītāju varētu kļūt Bičevskis

Latvijas Komercbanku asociācijas vadītāja amatā varētu tikt virzīts pašreizējais Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, liecina biznesa portāla _Nozare.lv _rīcībā esošā neoficiālā informācija.

M.Bičevski Komercbanku asociācijas prezidenta amatam esot izraudzījusies asociācijas padome, taču uzrunājis pašreizējais asociācijas vadītājs Teodors Tverijons, kurš asociāciju vada jau 18 gadus, bet nu izlēmis atkārtotam termiņam nekandidēt.

M.Bičevskis neformāli esot piekritis kandidēt šim amatam, tomēr paudis vēlēšanos ievēlēšanas gadījumā pabeigt iesāktos svarīgākos darbus FM, proti, sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem par šā gada budžeta konsolidāciju.

2008.gada jūnijā M.Bičevskis sāka pildīt Finanšu ministrijas valsts sekretāra pienākumus. Kopš 2004.gada viņš bija Tieslietu ministrijas valsts sekretārs, bet pirms tam M.Bičevskis bija Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks. M.Bičevskis arī kandidējis 7.Saeimas vēlēšanās no Tautas partijas saraksta un kādu laiku bijis Saeimas deputāts. M.Bičevskim ir augstākā juridiskā izglītība, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Latvijas Komercbanku asociācijas pilnsapulce notiks šā gada 11.martā, un tās laikā notiks ne tikai prezidenta, bet arī padomes un revīzijas komitejas pārvēlēšana.

Kā ziņots, asociācijas ilggadējais vadītājs T.Tverijons informējis asociācijas padomi, ka pēc pilnvaru termiņa beigām nevēlas turpināt vadīt asociāciju.

Iepriekš T.Tverijons uzsvēra, ka gaidāmajai Komercbanku asociācijas prezidenta pārvēlēšanai nav cita iemesla, kā vien pilnvaru termiņa beigas.

Savu lēmumu nekandidēt ceturtajam termiņam viņš pamatoja: "Pārāk ilgi vadīta asociācija manā personā, un vēl uz vienu garu periodu laikam neesmu gatavs."

Par to, ko iesāks pēc darba pabeigšanas asociācijā, viņš vēl nebija izlēmis. "Kaut kur banku sektorā vien grozīšos," teica T.Tverijons, sakot, ka nekādu konkrētu plānu viņam vēl nav.

Iepriekš Latvijas Komercbanku asociācijas padomes locekļu vairākums nevēlējās komentēt iespējamās izmaiņas asociācijas prezidenta amatā.

Ar savu preses pārstāvju starpniecību uz Nozare.lv nosūtītajiem jautājumiem īsu komentāru atsūtīja vien Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko, bet pārējie seši asociācijas padomes locekļi no komentāriem atturējās, norādot, ka patlaban šos jautājumus nevar komentēt.

Komercbanku asociācijas padomes priekšsēdētājs ir DnB Nord bankas prezidents Andris Ozoliņš, bet padomē strādā arī Aizkraukles bankas valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis, Norvik bankas valdes priekšsēdētāja Laima Saltuma, Trasta komercbankas valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze, Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, SEB bankas prezidents Ainārs Ozols un Paņko.

Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents tiek ievēlēts uz sešiem gadiem un ir vienīgais asociācijas valdes loceklis. T.Tverijons šajā amatā ir jau kopš 1992.gada.

Asociācijas prezidents pārstāv to attiecībās ar valsts un citām organizācijām, kā arī ar ārzemju un starptautiskām organizācijām, organizē kopsapulces un padomes lēmumu un uzdevumu izpildi, rīkojas ar asociācijas budžetu atbilstoši kopsapulces un padomes lēmumiem, slēdz līgumus, kā arī pieņem darbā, atbrīvo no darba un nosaka algas asociācijas darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas