Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Par kompetentāko un profesionālāko valdībā uzskata Dombrovski

Iedzīvotāji par viskompetentāko un profesionālāko Ministru kabinetā uzskata valdības vadītāju Valdi Dombrovski, secināts tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia un LNT raidījuma "900 sekundes" kopīgi rīkotājā aptaujā.Izvērtējot visu 14 Ministru kabineta locekļu kompetenci un profesionalitāti, V.

Dombrovskis saņēmis visaugstākos vērtējumus. Kā kompetentu valdības pārstāvi viņu novērtēja 57% iedzīvotāju (14% no tiem vērtēja premjeru kā ļoti kompetentu). Pretējās domās ir 29% aptaujāto - 19% uzskata, ka V.Dombrovskis drīzāk nav kompetents, bet 10% aptaujāto pauž viedokli, ka premjers savā amatā nemaz nav kompetents. 14% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.Nākamie valdības locekļi, kuri saņēmuši salīdzinoši augstāku vērtējumu, ir amatos jau iepriekš bijušie vides ministrs Raimonds Vējonis (50% aptaujāto viņu uzskata par kompetentu konkrētajā nozarē) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (42%). Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks ir ieguvis polāru vērtējumu - 39% aptaujāto viņa kompetenci jaunajā amatā vērtē pozitīvi, savukārt 35% uzskata, ka viņš amatam nav piemērots.Salīdzinoši negatīvāko kompetences vērtējumu ir ieguvuši ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (62% aptaujāto vērtē, ka Ģ.V.Kristovskis jaunajā amatā nav kompetents) un iekšlietu ministre Linda Mūrniece (48%).Atpazīstamākie Ministru kabineta locekļi ir premjers, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs V.Dombrovskis. Gandrīz visi aptaujātie zināja, kas ir V.Dombrovskis. Savukārt absolūtais vairākums (vairāk kā 95%) aptaujāto zina ārlietu ministru Ģ.V.Kristovski, iekšlietu ministri L.Mūrnieci, aizsardzības ministru A.Pabriku un ekonomikas ministru Artis Kamparu.Mazāk zināmie valdības pārstāvji ir izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, labklājības ministre Ilona Jurševska un veselības ministrs Juris Bārzdiņš. Šos cilvēkus nezina aptuveni katrs ceturtais aptaujātais. Savukārt aptuveni trešdaļai aptaujāto bija grūti novērtēt šo trīs jauno ministru kompetenci un profesionalitāti konkrētajā nozarē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas