Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Par "Latvijas gada auto 2010" atzīst "Opel Astra"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
P.
P
Paņēmu info no jauniauto par jaunu Opel Astra 1.7 dīzelis, lētākais aprīkojums. Līzings: 156 LVL OCTA: 12,5 LVL KASKO: 20 LVL (aizdomīgi lēti) Benzīns: 50 LVL Rezerves daļas: 10 LVL --- Kopā: 248,5 lvl mēnesī par Opel Astra mazauto ar plastmasas salonu - vai tas ir to vērts?
P.
P
Jauna mazauto uzturēšanas izmaksas ir 200-250 lvl/mēn (līzings, octa, kasko, benzīns, rez. daļas) Latvietis labāk izvēlēsies lietotu vidējās klases auto, kuram ir ietilpīgāks salons, labāka apdares kvalitāte, tehnoloģiskie risinājumi un izturīgāka piekare. Un uzturēšana maksās mazāk. Ar jaunu auto arī finansiālie riski ir lielāki - iedomājies, uztaisi avāriju, kasko pasaka, ka neesi ievērojis CSN (ātrums/distance/whatever) - lai sataisītu mašīnu būs jāšķiras no daudziem tūkstošiem latu. Ja kasko samaksās - nākamajos gados kasko/octa būs 3 reizes dārgāks un šos tūkstošus latu atmaksāsi apdrošinātājiem atpakaļ. Un rezerves daļas jaunajiem auto arī nesamērīgi dārgas. Pajautājiet dīleriem, cik maksā: 1) vējstikla slotiņas 2) gaisa/eļļas/salona/degvielas filtri 3) tuvās/tālās gaismas lampiņas nomaiņa
stulbums nav izmērojams
s
Nu ja. Bet auto nodoklis neparedz dalījumu minivens vai super BMW. Tur tiek dalīts pēc masas un motora tilpuma. Un tā nu ir sagadījies, ka miniveniem tās masas ir stipri līdzīgas ar supermeršiem. Normāli par dārgajiem auto valsts paņem nodoklīti citā vietā - kā PVN vai akcīzi. Citādi, ja parēķina auto nodokli pret auto vērtību, iznāk, ka ģimenes auto maksā zvērīgi daudz, bet supermerši - ļoti maz.
Ministry of Truth
M
Latvijā ministriem ir jāpārstāj vizināties ar vācu S klases auto. Valstij taču neesot rocības.
parastais latvietis
p
Muļķīti, vai esi painteresējies cik maksā tie jaunie vidusklaes autiņi 'tautai'. + kasko + obligātās teh. apkopes pie dīlera!! Es braucu ar 18 gadus vecu 7-to BMW jau piekto gadu un pa visu šo laiku neesmu izdevis vairāk kā prasītu jauna autiņa līzings un visi pārējie maksājumi gadā! Nemaz nerunājot par kvalitāti un komfortu - liela daļa šo jauno plastmasas grabulīšu nemaz nepiedzīvos savu desmitgadi!
redz kā
r
es par lielajiem premium klases sedaniem domāju BMW 7. sērijas, Audi A6 un uz augšu un Meršus, kas piedod tu man, bet tie nav ģimenes auto. Es taču nesaku ka sedani kā tādi ir pārmērība. un ja tu runā par ģimeni ar 3 bērniem tad jāpērk minivens nevis kāds BMW, Audi vai Mersis. Bet nu es jau varu saprast kāpēc negribās braukt ar minivenu, jo Latvijā ja ar tādu braukāsi skaitīsies galīgs pāķis un pensionārs. tur jau tā sabiedrības problēma
borcinsh
b
vispirms - gada perkama arzemju auto Latvijaa !...laikam nekad jau nesagaidishu - latvieshu gada auto ..,. bet RAF paliks vesture tikai kaa vaacu teroristiska organizacija ..., nevis musejais "RAFs" ! ...skaidrs kaa visi auto pasaulee ir labak par "musejiem"..., jo pie mums nerazho it nekadas...
stulbums nav izmērojams
s
Mazliet stulba tev tā argumentācija par nodokli. Es visam piekristu, ja runa būtu par čalīšiem vai meitenītēm. Bet, ja auto ir vajadzīgs ģimenei ar 3 un vairāk bērniem, tad tie murgainie argumenti par lielajiem auto ir pilnīgi nevietā. Mazajos auto viennozīmīgi nav vietas 3 sēdeklīšiem. Arī bagāžnieks ir par mazu priekš ratiņiem. Un likt ģimenei ar 3 vai vairāk bērniem maksāt kaut kādu nesamērīgu nodokli, lai varētu paņemt vairāk no džīpu, maibahu vai tamlīdzīgu aparātu īpašniekiem, ir vismaz stulbi.
krievu auto
k
Nezinu par priekšniekiem, bet dīleri tur ir ļoti labi. Piemēram, Ainārs, noteikti palīdzēs piemeklēt piemērotāko modeli un komplektāciju, iespēju robežās iedos arī atlaides. Bet to servisu vairs negribu.
krievu auto
k
Man Opel dīlera servisā Brīvības ielā iznāca tāda maza nesaprašanās. Viņi atsauca Astras ar 1,3 litru dīzeli uz startera nomaiņu. Nomainīja. Palika labāk. Pēc dažiem mēnešiem starteris vairs negriež. Griežu atslēgu - nulle emocijas. Aizvedu uz servisu. Tur apskatās - "plus" kabeļa uzgrieznis vaļā un nav kontakta. Liek man maksāt, kā par maksas remontu. Saku meistaram - jūs taču paši to starteri mainījāt, neviens cits tam uzgrieznim rokas klāt nav licis. Viņš man atbild: ja tas uzgrieznis būtu atskrūvējies dažu dienu laikā, tad tā būtu mūsu vaina. Bet tā kā nu ir pagājuši vairāki mēneši, tad serviss nav vainīgs. Tad es viņam atbildēju: jūsu serviss šai mašīnai nomainīja tikai vienu mezglu un tieši tam uzgrieznis pēc dažiem mēnešiem ir vaļā. Labi, ka jūs visus uzgriežnus neesat skrūvējuši, jo tad vācu auto pārvērstos par krievu auto,uz kuru nevar paļauties un kuram ik pa brīdim kaut kas atskrūvējas un kaut kas nokrīt. Ar to arī saruna beidzās. Samaksāju, bet kopš tā laika ne sevišķi "velk" uz Latvijā pirktu Opeli.
To krievu laiki
T
Za to prikšnieki tur ir baigie.........
ups
u
labāk 10 gadus veca padžera ar 3,5 un 400Ls nodokli, vot tas tik ir gada auto
krievu laiki
k
Auto nav slikts, vienīgi dīlera servisā Brīvības ielā dažam labam atslēdzniekiem rokas un prāts ir apmēram kā krievu laikos.
pekainis
p
gada auto ir jābūt mercedes-benz amg e63, nu ļoti labs autiņš.
zibentiņš
z
zibentiņš rullē :))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas