Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Par lieliem izdevumiem iedzīvotāji uzskata 25% savas algas

Trešā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka vērā ņemami izdevumi ir tādi, kas pārsniedz pusi no mēneša ienākumiem, bet lielākā daļa par tādiem uzskata izdevumus, kas ir 25% no algas. To aptaujā noskaidrojusi SEB banka, vēsta db.lv.

Aptaujas dati liecina arī par kopsakarību: jo regulārāk cilvēki plāno savu budžetu, jo pieticīgāku summu uzskata par lieliem tēriņiem.

Gados jaunāki cilvēki vecumā no 26 līdz 32 gadiem biežāk uzskata, ka nozīmīga tēriņu summa pārsniedz desmito daļu no viņu ienākumiem. Savukārt, respondenti no 46 līdz 52 gadiem visbiežāk no visām vecumu grupām par lieliem izdevumiem min tādus, kas pārsniedz pusi no viņu ienākumiem.

Ievērojama viedokļu nesakritība konstatēta arī starp latviešiem un cittautiešiem, parādījis pētījums. Krievvalodīgajiem respondentiem izdevumi 10% un 25% apmērā no ienākumiem šķiet mazsvarīgāki nekā latviešiem (attiecīgi – 18 % un 31% pret 27% un 41%).

Lielākā daļa aptaujāto – 65% – ņem vērā savu ģimenes locekļu viedokli un vienmēr ar viņiem saskaņo lielos pirkumus. Daļa respondentu lielos pirkumus ar tuviniekiem saskaņo reti (10%) vai nekad (3%). Izteiktāka šī tendence parādās, salīdzinot vīriešu un sieviešu ieradumus, kad vīrieši biežāk par sievietēm nesaskaņo (5% pret 2%) vai saskaņo reti (14% pret 6%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas