Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Par LU Juridiskās fakultātes dekāni atkārtoti ievēlēta Strada-Rozenberga

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes dome ar pārliecinošu balsu vairākumu par fakultātes dekāni atkārtoti ievēlēja profesori Kristīni Stradu-Rozenbergu, kas bija vienīgā kandidāte uz šo amatu, aģentūru LETA informēja LU Juridiskās fakultātes Studiju programmu padomes sekretāre Madara Henkele.

Uzrunājot domniekus, kandidāte norādīja, ka līdz šim pavadītais laiks dekāna amatā sakritis ar krīzi valstī, kas kavējusi dažādu ieceru īstenošanu. Tomēr šajā laikā veikta visu Juridiskās fakultātes īstenoto studiju programmu atkārtota akreditācija, būtiski uzlabota sadarbība ar prakses iestādēm, paplašināts sadarbības augstskolu loks ārvalstīs un ikgadēja fakultātes doktorantu konference jau kļuvusi par tradīciju. Profesore solīja atsākt arī starptautisku zinātnisku konferenču organizēšanu fakultātē.

Nākamā termiņa laikā plānots vairot iespējas tiesību zinātni studēt reflektantam piemērotākajā studiju formā, līdztekus pilna un nepilna laika klātienes studijām ieviešot arī neklātienes formu gan bakalaura, gan maģistra līmenī. Šo lēmumu jau atbalstījusi Juridiskās fakultātes Studiju programmu padome un dome, kas nozīmē, ka pirmos neklātienes studentus varēs uzņemt jau rudenī.

Iespējama arī jaunu un starpnozaru studiju programmu izveide, piemēram, sadarbojoties ar LU Ekonomikas un vadības fakultāti, programmas absolventi iegūtu pat dubultu kvalifikāciju ekonomists-juriskonsults.

Strada-Rozenberga arī minēja Saeimas iniciatīvu atkal dibināt augstskolu, kas veiktu policistu u.c. militārpersonu izglītošanu augstākajā līmenī, lai gan kopš Latvijas Policijas akadēmijas likvidācijas nav pagājuši pat divi gadi. Profesore vērsa uzmanību uz fakultātes iespējām realizēt šādas vai izstrādāt jaunas programmas un to realizācijai fakultātes ietvaros veidot arī atsevišķu nodaļu.

Par dekānes ievēlēšanu gandarīti arī fakultātes studenti, kas līdzās profesores prasmei aizraujoši vadīt lekcijas un seminārus min arī viņas spēju būt par lielisku klausītāju un ikvienai problēmai rast risinājumu. Tā, piemēram, pirms vairākiem gadiem kāds ārvalstu students vēlējās sākt studijas LU un profesore Strada-Rozenberga bija vienīgā, kas neuzskatīja, ka Latvijas pilsonības un centralizēto eksāmenu vērtējumu trūkums būtu nepārvarams šķērslis. Jāmin, ka pašlaik šis students brīvi runā latviešu valodā, kļuvis par studējošo pārstāvi Juridiskās fakultātes lēmējinstitūcijās un vasarā sekmīgi absolvēs bakalaura studijas.

LU Juridiskā fakultāte ir tradīcijām un sasniegumiem tiesību zinātnē bagātākā juridiskā skola Latvijā. Šodien fakultātes desmit īstenotajās studiju programmās ir vairāk nekā 2200 studējošo, kas padara fakultāti par lielāko tiesību zinātnes studiju īstenotāju Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas