Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par mēģinājumu tēlot privātdetektīvu piespriež nosacītu sodu

Gulbenes rajona tiesa pirmdien kādam 22 gadus vecam jaunietim piesprieda nosacītu sodu par atkārtotu krāpšanos, uzņemoties privātdetektīva lomu.


Gulbenes rajona tiesā aģentūra BNS uzzināja, ka gulbenietim Renāram piespriests nosacīts cietumsods uz trim gadiem ar triju gadu ilgu pārbaudes laiku un pienākumu reģistrēties Valsts probācijas dienestā.

Saskaņā ar apsūdzību Renārs bija pieteicies privātā kārtā palīdzēt kādam 39 gadus vecam gulbenietim noskaidrot personas, kas 2007.gadā ļaunprātīgi nodedzinājuši tā saimniecības ēku. Par šādu pakalpojumu Renārs prasījis 1000 latu. Iesākumā gan Renārs no visa prasītā saņēmis tikai mobilo tālruni par 110 latiem un nedaudz naudas avansā par apņemšanos atklāt noziegumu. Pēc tam Renārs kopā ar kādu nenoskaidrotu personu kompaktdiskā ierakstījuši maldinošu telefonsarunu, kur it kā ir runa par ugunsgrēku. Šo kompaktdisku Renārs atdevis cietušajam. Taču cietušais šo kompaktdisku nodevis policijai, kas organizēja ekspertīzi, kuras dēļ tika konstatēts krāpšanas fakts.

Tiesā Renārs savu vainu atzina un nožēloja. Tiesas zālē viņš cietušajam atvainojās un atlīdzināja nodarīto materiālo zaudējumu - 240 latu.

Tiesa, pasludinot spriedumu, ņēma vērā, ka pērn maijā Renārs jau nosacīti ir notiesāts Cēsu rajona tiesā apsūdzībā par krāpšanos kādā veikalā, kur puisis, izmantojot savas aktiera dotības, bija uzdevies par firmas darbiniekus un piesavinājies vairākus datorus.

Pašlaik Renārs Rīgā strādā par apsargu.

Krimināllikums par krāpšanu, ja tā izdarīta atkārtoti, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai mantas konfiskāciju, vai naudas sodu līdz simts minimālajām mēnešalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas