Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Par nenotikušo semināru "Pūku priedītēs" piespriež 1620 latu sodu

Par šādu sodu SM Darbības nodrošināšanas nodaļas vadītājai Māra Rūtentāle bija vienojusies ar prokuratūru, un tiesa šo vienošanos apstiprinājusi.
Satiksmes ministrijas (SM) amatpersonai saistībā ar nenotikušām lekcijām viesu namā "Pūku priedītes" piespriests 1620 latu naudas sods.

Aģentūras BNS rīcībā esošajā Latgales priekšpilsētas spriedumā teikts, ka amatpersona atzīta par vainīgu valsts amatpersonas bezdarbībā un dienesta viltojumā.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn novembrī nosūtīja prokuratūrai kriminālprocesa materiālus saistībā ar neatbilstošu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, ierosinot sākt kriminālvajāšanu pret SM amatpersonu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta viltojumu un kāda uzņēmuma rīkotājdirektoru par dokumentu viltošanu. Semināra vietā sarķots Ziemassvētku pasākums SM darbinieku bērniem. To 2006.gada decembrī par valsts naudu viesu namā Pūku priedītes noorganizēja SM darbiniece Māra Rūtentāle, bet sarīkoja SIA FESTS.LV, kura rīkotājdirektore tolaik bija Zane Auškāpa, bijušā satiksmes ministra Krišjāņa Petera (LPP/LC) klasesbiedrene.

Lietas materiāli liecina, ka SM darbiniece sagatavoja un iesniedza apstiprināšanai ministrijas vadībai līgumu ar kādu uzņēmumu par it kā vairāku lekciju organizēšanu saistībā ar Eiropas Savienības struktūrfondu nozīmīgumu un pieejamību. Par šo pakalpojumu SM apņēmās veikt samaksu 3870 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu par SM «semināru» Pūku priedītēs

“Pūku priedīšu” pasākuma rīkotāja: Šlesers nav vainīgs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas