Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par neuzticību Jūrmalas mēram varētu lemt 10.oktobrī

Jūrmalas domes sēdi, kurā būtu iekļauts lēmuma projekts par neuzticību Jūrmalas domes priekšsēdētājam Raimondam Munkevicam (Jūrmala — mūsu mājas), mērs plānojis sasaukt 10.oktobrī pēc atgriešanās no Centrālāzijas valstīm, kur Jūrmalas domes priekšsēdis no 2.līdz 9.oktobrim uzturēsies Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes delegācijas sastāvā. R.Munkevics delegācijā ir iekļauts kā Jūrmalas pašvaldības vadītājs.

R.Munkevics Dienai atzina, ka nav pieņēmis lēmuma projekta iesniedzēju piedāvājumu pašam atkāpties, jo tam neredz pamata, atgādinot, ka tas «ir Tautas partijas projekts,» ko šī partija mēģinot īstenot jau ilgāku laiku. Situācija mainījusies pēc tam, kad notiesātā Jura Hlevicka vietā mandātu ir ieguvis nākamais no LPP saraksta ievēlētais kandidāts un domē tagad ir 15 deputāti. R.Munkevics uzskata, ka tā ir «partiju augšās panākta vienošanās,» nosaucot arī nākamo mēra kandidātu, kas ir no Jaunā laika ievēlētais Ģirts Trencis. Viņš vairs nav nevienā partijā, bet pazīstams kā «TP līdera Aigara Kalvīša brālēns». R.Munkevics atgādināja, ka neuzticības izteikšana mēram un jauna domes priekšsēža ievēlēšana ir divi dažādi balsojumi un viena pozitīvs iznākums nebūt vēl nenozīmē, ka tas tāds būs arī par jauna mēra ievēlēšanu. Ja to izdarīt neizdodas, tad domes priekšsēža pienākumus veic vietnieks.

Jau ziņots, ka lēmuma projektu par R.Munkevica atcelšanu ir parakstījuši astoņi deputāti — Ģirts Trencis, Juris Griķis (TB/LNNK), Agris Kalnciems (TP), Zigurds Starks (TP), Andrejs Kondratjuks (LPP), Jānis Kuzins (Dzimtene), kā arī abi vicemēri - Aigars Tampe (TB/LNNK) un pašreizējo pilsētas galvu. Lēmumprojekts jāizskata divu nedēļu laikā un 10.oktobris ir pēdējais datums, kad to var izdarīt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas