Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par PCTVL veidoto filmu par 2. Pasaules karu kriminālprocesu nerosinās

Izvērtējot filmas Uzvaras diena – mūsu svētki” saturu un tās izplatīšanas apstākļus, Drošības policija (DP) nav konstatējusi, ka ar minētās filmas izveidošanu un izplatīšanu būtu izdarīts kāds noziedzīgs nodarījums, līdz ar to kriminālprocess nav ierosināts, _Dienu _informēja DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa. Vienlaicīgi DP ir lūgusi Izglītības un zinātnes ministrijai izvērtēt vai ir pieļaujama filmas izmantošana vispārizglītojošo skolu mācību procesā.

Filmā „Uzvaras diena – mūsu svētki” vēsturiskie notikumi atspoguļoti vienpusīgi, līdz ar to DP radušās bažas, vai tā atbilst apstiprinātajiem mācību standartiem un programmām, lai to varētu izmantot skolās kā palīglīdzekli

DP norādīja iesniedzējiem, ka saskaņā ar Kriminālprocesa likumu iesnieguma autoram ir tiesības iesniegt sūdzību Ģenerālprokuratūrai.

Jau vēstīts, ka, pamatojoties uz apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK iesnieguma, DP nolēma uzsākt pārbaudi par apvienības PCTVL veidotās filmas Uzvaras diena – mūsu svētki saturu, kā arī tās izplatīšanu Latvijas skolās. TB/LNNK Saeimas deputāti ir pārliecināti, ka filma ir uzskatāma par klaji propagandisku un neatbilstošu Latvijas kā neatkarīgas demokrātiskas valsts vērtībām, jo tā ir tapusi, pamatojoties uz PSRS laika dokumentālā kino hronikām, slavinošā gaismā parādot padomju okupācijas karaspēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas