Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Par politiskās aģitācijas pieļaušanu stundās izvērtēs Ogres vidusskolas direktora darbu

Ogres novada dome izveidojusi darba grupu, kas izvērtēs Ogres 1. vidusskolas direktora Sanda Antes rīcību, pieļaujot politisko aģitāciju mācību stundās, piektdien vēsta laikraksts Neatkarīgā. Priekšvēlēšanu laikā Ogres 1. vidusskolā ar tās direktora un JL biedra Antes svētību tika samainīts stundu saraksts, lai mācību stundu Politika un tiesības ietvaros 11. un 12. klases skolēniem noorganizētu lekciju par jauniešu līdzdalību politikā.

Oficiāli Ogres 1. vidusskolā šo priekšmetu apgūst tikai 12. klases skolēni, un ideja par šādu lekciju nākusi no partijas Jaunais laiks (JL). Lekciju vadīja partijas augsta ranga deputātu kandidāti. 14. septembrī skolā no mācību stundu saraksta pēkšņi pazuda latviešu valoda, matemātika un ķīmija, lai skolēni piedalītos politikas un tiesību apguvē.

Uzreiz pēc notikušā skolā ieradās Izglītības valsts inspekcijas inspektori, kas izteica direktoram aizrādījumu par stundu saraksta maiņu bez rīkojuma. Otrs aizrādījums bija vēl nopietnāks - par 11. klašu skolēnu iesaistīšanu mācību priekšmetā, kas tiem vispār netiek mācīts.

Ante savu vainu nenoliedza, pie viena ironizējot, ka pēc notikušā ies pakārties, bet pēc vēlēšanām skaidrosies ar tiem skolotājiem, kurus uzskata par vainīgiem, ka aģitācijas pasākumā tika iesaistīti arī 11. klases audzēkņi. Lai gan skolēniem būtu bijis jāstāsta par to, kā jaunieši var līdzdarboties politikā, JL pārstāve Sandra Kalniete, solot dubultot minimālo algu un stāstot par partijas programmu, skolā nodarbojusies ar politisko aģitāciju. Arī pārējie JL biedri nodarbojušies ar partijas programmas apspriešanu un izdalījuši bukletus ar partijas programmu.

Kalniete noliedza, ka būtu nodarbojusies ar politisko aģitāciju, lai gan atzina, ka "šeit skolēni, citur - cilvēki var iepazīt, ko nozīme politika praksē". Politologs Valts Kalniņš norāda, ka robeža starp politisko aģitāciju un politisko diskusiju ir minimāla, tāpēc, aicinot uz skolu partiju deputātu kandidātus, skolas vadībai jābūt gatavai reaģēt un varbūt pat pārtraukt pasākumu, ja politiķi tikai klāsta savu programmu un bārsta solījumus.

Neatkarīgā saņēmusi informāciju arī no kāda Rīgas Katoļu ģimnāzijas audzēkņa tēva, ka šonedēļ jaunlaicēni plāno iegriezties arī šajā skolā, taču skolas vadība šādu informāciju kategoriski noliedza.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas