Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Par Rektoru padomes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēle Daugavpils Universitātes rektoru Barševski

Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā piektdien vienbalsīgi ievēlēts Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, aģentūru BNS informēja padomes juriskonsults Jānis Bernāts.

Barševskis amatā tika apstiprināts ar 29 balsīm, nevienam no padomes locekļiem nebalsojot pret, kas ir Latvijas Rektoru padomes vēsturē nepieredzēts precedents. Otrs izvirzītais pretendents savu kandidatūru atsauca.

Uzrunā Rektoru padomei Barševskis arī uzsvēris, ka, "veidojot vienotu augstākās izglītības telpu un kopīgā ceļā meklējot kompromisus, mums jāatrisina daudzi jautājumi, kas aktuāli gan privātajām, gan valsts augstskolām".

"Beidzot ir jāpieņem jauns Augstākās izglītības likums, kas ļautu augstskolām sekmīgāk darboties sarežģītajos nepietiekama finansējuma apstākļos," viņš arī norādījis.

Rektoru padomes pārstāvji Barševski novērtējuši kā spilgtu personību, kuram būtiska rakstura iezīme esot spēja vienmēr turēt doto vārdu.

Barševskis Daugavpils Universitātes (DU) rektora pienākumus pilda kopš 2007.gada septembra. Pirms tam viņš vairākus gadus ieņēma DU zinātņu prorektora amatu.

Barševskis ir bioloģijas zinātņu doktors, DU profesors, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis, vairāku profesionālo asociāciju biedrs, kā arī vairāku zinātnisko žurnālu redkolēģijas loceklis, publicējis vairākus desmitus zinātnisko publikāciju.

Līdz šim (kopš 2006.gada) Rektoru padomi vadīja Banku augstskolas rektore Tatjana Volkova.

Padome norāda, ka Volkovas vadībā padome piedalījās daudzu ar augstāko izglītību un zinātni saistītu jautājumu risināšanā. Viņa ļoti aktīvi pārstāvēja arī Latvijas augstskolu intereses Eiropas Universitāšu asociācijas padomes darbā.

Latvijas Rektoru padome ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kuru sadarbības koordinēšanai un nepieciešamo kopējo pasākumu organizēšanai izveidojušas visas Latvijas augstskolas un kurā ietilpst visu valsts akreditēto augstskolu rektori.

Rektoru padome gatavo priekšlikumus un atzinumus par likumprojektiem un citiem normatīvajiem aktiem augstākās izglītības un zinātnes jomā, pārstāv Latvijas augstskolas ārvalstīs, kā arī savas kompetences ietvaros risina citus ar augstskolu darbību saistītus jautājumus. Rektoru padome darbojas, pamatojoties uz Augstskolu likumu un Rektoru padomes nolikumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas