Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Par Satversmes grozījumiem parakstījušies 17 130 pilsoņi

Parakstu vākšanā par grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē laikā no 11.maija līdz 24.maijam Latvijā piedalījušies 17 130 pilsoņi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

No šā gada 18.maija notiek arī parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par trīs apturētajiem sociālo pabalstu likumiem. Šajā parakstu vākšanā Latvijā likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam"" nodošanu tautas nobalsošanai atbalstījuši 6 191 vēlētāji, likuma "Grozījums likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu"" nodošanu tautas nobalsošanai – 6 192 vēlētāji, bet tautas nobalsošanas ierosināšanu par likumu "Grozījumi likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam"" - 6150 vēlētāji.

Parakstu vākšana likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" ierosināšanai ilgs līdz 9.jūnijam, bet parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem - līdz 16.jūnijam.

Parakstu vākšana tiks organizēta arī tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt parakstu vākšanas vietā. Šajā gadījumā vēlētāja uzticības personai tuvākajā parakstu vākšanas vietā vai pašvaldības vēlēšanu komisijā jāiesniedz attiecīgs iesniegums.

Ja ir vēlme piedalīties parakstu vākšanā Satversmes grozījumu ierosināšanai, iesniegums jāiesniedz ne vēlāk kā līdz 8.jūnija pulksten 12.00. Ja vēlētājs vēlas piedalīties parakstu vākšanā par apturētajiem likumiem, iesniegums jāiesniedz ne vēlāk kā līdz 15.jūnija pulksten 12.00. Parakstu vākšana vēlētāju atrašanās vietā par Satversmes grozījumiem tiks organizēta 9.jūnijā, bet par apturētajiem likumiem - 16.jūnijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas