Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Par «simtlatnieku» stipendijām vēl būs jāvienojas ar aizdevējiem

Valdība šodien konceptuāli atbalstīja papildus finansējuma 27 milj. latu piešķiršanu aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenošanai 2010.gadā, informē Labklājības ministrija. Taču par "simtlatnieku" stipendijām iesaistītajām ministrijām līdz 1.aprīlim jāvienojas ar starptautiskajiem aizdevējiem par iespēju palielināt valsts budžeta finansējumu.

Tātad šogad nodarbinātības pasākumos papildus varētu iesaistīt vairāk nekā 72 tūkstošus bezdarbnieku un darba meklētāju, tai skaitā aptuveni 58 000 bezdarbnieku saņemtu finansiālu palīdzību algas vai stipendijas veidā.

Līdz ar to 2010.gadā kopumā ar ESF un valsts budžeta atbalstu vairāk nekā 110 000 bezdarbnieku varētu iesaistīt tādos nodarbinātības pasākumos, kuru laikā persona saņem finansiālu palīdzību, tas ir 55% no kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaita.

No kopējā finansējuma aptuveni 14,7 milj. latu būtu ESF finansējums, kas nepieciešams subsidēto darba vietu nodrošināšanai, bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto darbinieku apmācībai, kā arī mūžizglītībai un darba tirgus pētījumu veikšanai. Tādējādi pasākumos varētu iesaistīt aptuveni 34 000 bezdarbnieku.

Savukārt, lai šogad papildus piesaistītu 13,1 milj. latu darbiem pašvaldībās, kur ilgstošajiem bezdarbniekiem maksā 100 latu stipendiju, iesaistītajām ministrijām līdz 1.aprīlim jāvienojas ar starptautiskajiem aizdevējiem par iespēju palielināt valsts budžeta finansējumu. Ja līdzekļi būs, ar tā saucamajām stipendijām varēs nodrošināt vēl 24,5 tūkstošus cilvēku, kuri vairs nesaņem bezdarbnieka pabalstu.

LM paredz, ka 2010.gadā bezdarba līmenis sasniegs 18% jeb bez darba būs aptuveni 200 000 iedzīvotāju. Turklāt 63% no tiem nesaņems bezdarbnieka pabalstu un viņiem būs nepieciešams atbalsts iztikas līdzekļu nodrošināšanai.

Izmantojot ESF atbalstu, plānots, ka tiks samazinātas rindas pēc pakalpojuma saņemšanas un netiks pārtraukti apmācības pakalpojumi 2012.gadā, kā arī samazināsies garantētā minimālā ienākuma līmeņa pabalsta saņēmēju skaits.

Tomēr LM šodien arī informēja valdību, ka šī gada septembrī būs nepieciešama atkārtota ESF un valsts budžeta finansējuma pārskatīšana, paredzot, ka arī 2011.gadā būs nepieciešams papildu finansējums nodarbinātības un Sociālā drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas