Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Parādnieks: Apkārt staigāšana, avīžu lasīšana un balsošana citu vietā ir jāizslēdz

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
KO?
K
PLL Saem- aa- NEKAD vairs !!! Tik to NE !
vnk
v
tas tacu loti vienkaarsi - pirms katra balsojuma saskaita cilviisu skaitu (deputaatu) zaalee un kopeejais balsu skaits balsojumaa nedriikst paarsniegt so ciparu. Viss. Tas pilniibaa izsleedz iespeeju vienam cilveekam balsot ar 2 karteem. Kas tur gruuts? Vajag tik dariit.
MM
M
Uz priekšu, uz priekšu! Karogs tev rokā! Atbalstu šito, bet strādāt arī vajadzēs nevis tikai citus kontrolēt.
IncParaac
I
"Kaspars Gasūns 15:37 Diezgan skumji, ja deputāts uzskaita tādu samērā plašu un sekundāras nozīmes jautājumu loku... . Kopumā messidžs "viss bija slikti, bet mēs atnāksim un visu izdarīsim labi". Bet nepasaka kādā veidā un neanalizē. Puiciski! Sliktākajā gadījumā pat aprobežoti." Kas-par! Apdomā! Imants - Tev - nejautāja. Imantam - laucinieki - ari - nejautāja. Uz-stā-ja:"Mēl-lās mie-sās - laukā no-ņē-mies .. TV redzu - snauž, lasa, ķiķinās!Lati. Tur? Te ? Kā - es - jūtos?" Kas par? Kas pret? Jā-at-strādā Imantam - dzirdētais! Atšūs viņš žurnālistu - sliktais! Padalījās! Hm. Ne 100. - jau - nultā dienā - i Kaspars Gasūns:".. puiciski .. aprobežoti .." Kaspar! Atstāj nu - bendikmāčiem :-) pelnīt - lai "rovītē cepeši ož" ...
guguce
g
Pagaidām ar muti Rīgā, bet ar darbiem aizkrāsnē. Uzskatu - vajag sākt darīt un tikai tad runāt. Citādi sanāks kā Buldozeram.
interesanti
i
un jā darbu ir jūra, bet visus nevar uzreiz paviekt. Lai sāk kaut vai ar to pašu, ko viņš nosauca un jau būs kāds sasniegums, tad ķeras tik pie nākamā!
interesanti
i
kam viņam konsultēties ar VD. Ja cilvēkam ir kāds sakars ar uņēmējdarbību, viss ir skaidrs, ka VID daudzi papīrīši ir absolūti lieki un likumi ir kļudaini ,neskaidri, kas viens otru noklāj tā ,ka finālā ne VID , ne uznēmējam vairs skaidrs kas ir pareizi vai nē.
*****
*
tas taču tikai fiziski, bet garīgi var būt visādi ...
prezīc
p
Parādnieks no tās visas šaikas laikam ir pats pats tizlākais. Raivi cienu, nu bet kur šitāds ir radies?
Jaša Krjuškov
J
... manas kaajas ... kaa smejies ... gribu kustinu ... gribu paseezu .... ... manas galvacis ... kaa smejies ... gribu kustinu ... gribu aizveru ... :))))
Oto
O
Jā nu drausmīgi grūti ir izdomāt kā nebalsot citu vietā :D Balsis drīkst būt tik cik deputātu zālē un viss, kur tur problēma. Patiesībā jebkurš lēmums, kas pieņemts balsojot ar svešu kartiņu(balsu skaits nesakrīt ar balsotājiem) ir apstrīdams Satversmes tiesā, kā nelikumīgs.
laiks2010
l
a) Nulles deklarācija, jā. Bet vienlaicīgi: b) likt amatpersonām (un partiju vadītājiem!) deklarēt VISUS savus ienākumus, ne tikai no tieši piederošajiem biznesiem, bet arī kā labuma guvējiem, caur starpniekiem, u.tml. Domāju, to jau tagad prasa likuma gars, bet, tā kā Lembergs priecīgi paziņoja, ka viņam jādeklarē ienākumi tikai no tieši īpašumā esošā, tad likuma burts droši vien neuzskaita visas iespējamās ienākumu slēpšanas shēmas. Tas jālabo. c) Ofšoriem atļaut piedalīties tautsaimniecībā tikai un vienīgi tad, kad tie uzrāda visus īpašniekus līdz fiziskajām personām, kā arī visus labuma guvējus, resp., noteikumus tieši tādus pašus, kā Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem. Neviens neliedz reģistrāciju beznodokļu zonā, bet jāpārtrauc tieši šīs paslēpes. Sagaidu, ka te varētu atklāties interesantas lietas. d) Valsts un pašvaldības Iepirkumu līgumu stantartizācija un procesa uzlabošana – obligātie punkti līgumos par sankcijām pret izpildītāju darbu neuzsākšanas vai neizpildes u.c. gadījumos, par papildlīgumu aizliegšanu, īpaši, ja tie paaugstina izmaksas, par nodokļu nomaksas izziņu obligātu iesniegšanu arī visiem apakšuzņēmējiem, u.tml. e) Valstij jāizmanto tendences Eiropā un jāslēdz vienošanās ar Šveici, Lihtenšteinu, kas paredz ziņu izpaušanu par nerezidentu no Latvijas noguldījumiem, no kuriem, visticamāk, nav samaksāti nodokļi. Vācijas veiksmīgā pieredze (gan pagaidām pretrunīgi vērtēta, bet viņi strādā pie likumu uzlabošanas) rāda, ka valsts spēj cīnīties ar ienākumu slēpējiem. Domāju, arī Latvija nav tik bagāta, lai atļautu saviem miljonāriem u.c. tautiešiem nemaksāt nodokļus. f) Likumdošanas uzlabošana cīņai ar īpaši lieliem nodokļu parādniekiem, kā arī pāri legālajiem ienākumiem dzīvojošiem. VID lepojas ar ieviestajām analīzes metodēm, ar 300 000+ nodokļu parādnieku TOP listēm, bet nav spējīgs efektīvi iekasēt naudu šādos acīmredzamos gadījumos g) Nekādas iespējas nodokļu parādniekiem dibināt jaunus uzņēmumus. h) Arī nodokļu izmaiņas – krass nodokļu pieaugums kapitālam, nerezidentu īpašumiem, NĪN likmju 10-kāršošana īpašumiem virs 500 tūkst., pie kam kadastra vērtība max jātuvina tirgus vērtībai i) Progresīvā IIN ieviešana , atceroties, ka progresīvā nodokļa būtība ir „NEVIS prasts likmju kāpums“, bet gan „būtiski SAMAZINĀTAS likmes mazajām algām un īpaši palielinātas likmes ļoti lielajiem ienākumiem“. Šo pamatnostādni Bičevskis izkropļoja līdz absurdam, ar to nopelnījis, ka viņu patriec. Latvijas apstākļiem ideāls būtu – līdz 500 Ls/bruto/mēn = 10%, līdz 2000 – 25%, līdz 5000 – 35%, virs tā - 45%. Tādiem nesamērīgiem ienākumiem, kā piem., flika 300 000 gadā kā amatpersonai valsts uzņēmumā ir jāuzliek 50% nodoklis! Redziet, cik daudz darba, cik daudz neatliekamu uzdevumu?!! Lai izdodas! Un vēl – deleģējiet Zīli ekonomikas ministra amatam.
laiks2010
l
VL!, gribiet labus padomus? Te būs! Bez maksas. Par balsošanu, piekrītu. Ar lielo jauno deputātu pieplūdumu, varētu mainīt arī darba stilu - resp., likt saprast, ka darbs likumdevējā IR atbildīgs DARBs, nevis izrādīšanās, pačalošana vai gulēšana, kā līdz šim. Ne mazāk svarīgi ir ieviest stingru uzskaiti un atskaitīšanos par iztērēto kompensāciju naudu - dzīvokļu kompensācijas piešķirt tikai tiem, kam tas patiešām nepieciešams (manuprāt, tās nav nepieciešamas nevienam, jo a) cilvēki kandidējot zināja, ka būs, iespējams, jādzīvo Rīgā, b) ar 600+ Ls mēnešalgu jebkurš var atļauties noīrēt mitekli darba nedēļai, pie kam, tērējot paša naudu, deputāti būs spiesti taupīt) - telefonu sarunu kompensācijas samazināt uz 10 Ls, lai mācās runāt īsi - reprezentācijas izdevumus likvidēt, Saeimas kancelejā katrs var saņemt nepieciešamo daudzumu aplokšņu, papīra, t.s. saziņai ar vēlētājiem, - pieprasīt stingru atskaiti par auto izmantošanu un citām ekstrām, ko trekno gadu deptāti zev ieviesuši. Bet tas bija sīkums. Svarīgāk ir: 1. Saprast, ka strādājat likumdevējā, nolikt malā visu retoriku un pozas a la „lai viņi atzīst, tikai tad“ un vienkārši koncentrēties darbam. Nu, nav šobrīd SC spējīgs atzīt okupāciju, akceptējiet to. Toties viņi ir spējīgi balsot par oligarhu iznīcināšanas likumiem, kas ir nesalīdzināmi vērtīgāk. 2. Latvijas jauno laiku vēsturē nav bijis izdevīgāka brīža, lai iznīcinātu visus 3 oligarhus uzreiz - gan AŠ2, gan ostas pilsētas mēri, ja ne pilnīgi, tad vismaz liktu viņiem ciest. Bez tam valstij ļoti vajadzīga nauda, kuru diezgan viegli var atrast miljonāru kabatās, jāaizlāpa tikai maksimāli daudz īpaši oligarhu labsajūtai radīto likumu caurumu.
dingo
d
jaunietis? ta kas viņš pa jaunieti - pliks pauris, divas sievas un 42 gadi!!! un tādu jūs saucat par jaunieti? birokrātijas atcelšana? kuras? kādā veidā? kas nāks tās vietā? Pilnīgi piekrītu K. Gasūnam.
lala
l
mjammm... kāda ir tam izglītība??

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas