Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Parakstu vākšana par Pensiju likuma grozījumiem sākusies; Godmanis aģitētājus sauc par meļiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
reinis
r
bardainim vajadzetu sarikot realitates sovu 3 menesi padzivot ka parastajam cilvekam bez privelegijam ar mininalo algu un minimalo pensiju ko tad bardainis blautu...? arprasts?
Laimis
L
Godmanis uztraucas, ka turpmāk sociālo budžetu vairs nevarēs izlietot kā valdības barotavu., jo pensionāri prasa naudiņu atdot. Vai kādreiz , lāpot pamatbudžetu uz sociālā budžeta rēķina, nauda ir atgriezta atpakaļ? Tagad Godmanis bļauj, ka sociālo budžetu izputinās 2 gadu laikā, bet to jau pie siles esošie ir izputinājuši daudz agrāk..
Vecis-3
V
Izlasot Godmaņa k-ga rakstu tā vien škīet,ka viņš nemaz nav iepazinies ar piedāvātajiem labojumiem pensiju likumā. Es tos izlas;ijumpat divas reizes,taču nekad un nekur neatradu norādes , ka labojumi un papildinājumi tiek rekomendēti tikai līdz 2009.gada beigām,kā arī tas ka vensiju apmēri itin visiem būs vienādi un iestāsies pilnīgs sistēmas bankrots. Vienīgi gribu cien.deputātiem atgādināt to,/ko viņi protams ir aizmiruši un nepar ko negrib nedz atcerēties ne pildīt/ ir visu partiju-to kuras piedalījās Latvijas TV vēlēšanu lielajā šovā dienu pirms šīs Saeimas vēlēšanām , vienbalsīgs un vienprātīgs SOLĪjums- ** Ja mūs ievēlēs apsolā m ikkatra Latvijas pensionāra minimālo pensiju ne mazāku par iztikas minimumu. Tad lūk kā bija - A. God. un Ļ.cien. deputāti mēs nelūdzam bet pieprasam-Izpildiet tautai dotos solījumus- un šoreiz Jūs nekādi nwevarat aizbildināties ar sliktās opozicijas ietekmi gan kvoruma trūkumu un citiem solījumu nepildīšabas motīviem jo solījāt taču visi- gan labējie gan kreisie,gan centriskie,gan puslabie,puskreisie u.t.t. Lūdzu-pildiet savus Solījumus tautai.
ku ku
k
Mazākām darbaspēka izmaksām??? :D Ja tu kautko saprastu, ka Latvijā darbaspēka izmaksas ir ļoooti lielas, jo uz darba rokām ir uzlikts 2x lielāks nodoklis, kā vidēji ES!
ku ku
k
Par kādu vērtības radīšanu var runāt, ja darba rokām nodoklis ir ap 70% ??? Regresīvā nodokļu sistēma nekādi neveicina vērtību radīšanu, jo strādā cik gribi, neko nopelnīt nav iespējams, saražoto vērtību pievāc darba devējs un valsts, pēc tam būvē gaismas pili un ēd zemeņu tortes ministru dimšanas dienās!
ku ku
k
Sagrausim regresīvo nodokļu sistēmu! Visi parakstīties! Ja būtu progresīvā nodokļu sistēma, tad maksāt pensionāriem cilvēka cienīgu pensiju nebūtu problēmu un nerastos jautājums kur ņemt naudu pensijām!
Oskars
O
Par tādiem VĀRDIEM Godmaņa k-gam to bārdu derētu PASKALOT.
filosofs
f
Viena lieta - "visiem vienādas pensijas", pavisam cita - "minimālā pensija = iztikas minimums". Patiesībā man liekas, ka pēdējā laikā Latvijā vajag ieviest arī terminu "IZTIKAS MAKSIMUMS", citādi vienam otram no vadošajiem vīriem par 5000 ls nepietiek, lai bulciņas nopirktu.
ahoj
a
“Apbrīnojami. Var jau melot, bet kaut kā vajadzētu melot ierobežoti,” ir sašutis Godmanis. ----------------- To varētu atcerēties arī pirms vēlēšanām, vai ne, Ivar?
12345678910
1
Par inflācijas procentu segšanu ar 10-14 latu pielikumu, ar ko lielās valdības vadītājs, ir zemiski runāt. Tikai piena un maizes cenas, kas pēdējos gados ir trīskāršojušā s, nesedz inflāciju, bet kur ir komunālo maksājumu cenas, medikamenti? Un kur pārējais? Lai segtu inflāciju, vajag pielikumu vismaz 100 latu. Cilvēkiem ienākumu un izdevumu starpība ir labi izjūtama, bet vienai daļai nav skaidrs, ko dos katram no mums šis likumprojekts. Nav šaubu, ka PENSIJA VISIEM SAGLABĀSIES TĀDA, KĀDA IR plus papildus summa atkarībā no darba stāža. Likumprojekts, par ko tiek aicināti parakstīties solidāri visi vēlētāji, ne tikai pensionāri, paredz ievērojami paaugstināt pensijas apmēru VISIEM PENSIONĀRIEM neatkarīgi no pensijas lieluma. Tā, piemēram, ja jums ir pensija 100 latu un darba stāžs ir no 41 un vairāk gadu, pašlaik jūsu pensijai šo darba stāžu rēķina ar indeksu 1,7 un 1,7 x 45, kas ir 76,5 lati. Likumprojektā pie šī darba stāža indeksācija paaugstināta uz 4,5, tas ir, 4,5 x 45 = 202,5. No šīs summas jāatņem 76,5 lati, kas jau jums ir aprēķināta. No šīs summas atņemot 76,6 lati, jūsu pensijas paaugstinājums būs 202,5 - 76,5 = 126 lati. Simtiem tūkstošu pensionāriem nevajadzēs pazemoties un iet ubagot sociālo pabalstu, jo sociālais pabalsts nosacīti jau tiks ieskaitīts pensijā un to saņemsiet bez rokas pastiepšanas. Bet ir zināms, ka sociālo pabalstu var saņemt tikai neliela daļa pensionāru.
Jāns
J
Noteikti neparakstīšos, kaut gan arī es esmu pensionārs ar ne visai lielu pensiju. Nevaru ciest, ka daudzi cilvēki nemaz negatavojas savai nākamajai pensijai, - strādā nelegāli, vai nestrādā nemaz, stāža nav, iemaksu sociālajā fondā nav. Kad viņiem aizrādu, ka Tev būs maza pensija, viņi ņirdz man sejā, - gan jau valdība mums kādu minimumu atmetīs. Ja arī izdosies ar referenduma palīdzību mainīt pensijas, jautājums - no kurienes dabēs to papildus naudu? Skaidrs, ka paņems no tiem pārējiem, kuriem ir stāžs, kuriem ir sakrāta lielāka pensija, tā atbalstot tos, kuri par savu pensiju nav rūpējušies, izturējušies ar ignoranci. Drīzāk valdībai jāpārskata pensiju piešķiršanas likums, lai tie cilvēki, kuru stāžs ir pietiekami liels, bet šodien saņem mazu pensiju, saņemtu adekvāti. Nē, nē! Noteikti neparakstīšos.
ululiņš
u
Arī tu jau esi pillā...
lux
l
Es tiešām nesaprotu, kā var būt tik aprobežoti un ticēt, ka no parakstu vakšanas radisies nauda pensijam. Priekš ta vajag radīt vērtības. Bet par Stokenbergu biju labakās domās. Kaut gan kapēc neizmantot latviešu bezgalīgo lētticību un negūt sev kādu kapitāliņu no tās. Turklāt nebūtu slikti atcerēties, ka lielākas papildu pensijas vecumdienās nākas tomēr uzkrāt pašam. Un ļaujiet taču Godmanism strādāt! Vai tiesām latvieiem vajadzīgi tikai mulki premjeri, nu teiksim ar piensaimniecības zināsanām. Nez kāpēc tikai peinesaimniecības nozare ir tuvu sabrukumam.
ZJB
Z
Lihtebšteina, Monakko, Anadōra, Sanmarinō, visas ārzōnas būs ciet, pat Pāvesta kase.
ululiņš
u
Aizies. Ja tu saki, ka Gernsi ir ciet, tad uz Monako vai Lihtenšteinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas