Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Parakstu vietās par Satversmes grozījumiem cilvēki stāv rindā

Dienu pirms parakstu vākšanas beigām par Satversmes grozījumiem, kas ļautu vēlētājiem rosināt Saeimas atlaišanu, Rīgas iecirkņos veidojas rindas. Kā novēroja Diena, cilvēki nāk pastāvīgā plūsmā un, lai parakstītos rindā var nākties gaidīt pat 15 minūtes. Liela daļa iecirkņu ir iekārtoti skolās un novērojumi liecina, ka stundu starpbrīžos parakstīties atskrien arī vidusskolēni.

LETA vēsta, ka Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, kurā atrodas viens no parakstu vākšanas punktiem, cilvēki trešdienas rītā bija ieradušies parakstīties jau astoņos no rīta, lai gan parakstu vākšanas punkts tika atvērts tikai deviņos. Rindas šajā parakstu vākšanas vietā bija milzīgas, skolas koridors bija pārpildīts ar cilvēkiem, stāstīja parakstu vācēji.

Paraksti par Satversmes grozījumu ierosināšanu tiks vākti vēl trešdien un ceturtdien, atgādina Centrālā vēlēšanu komisija (CVK). Trešdiena bija pēdējā diena, kad cilvēki varēja pieteikt parakstīšanos mājās, kas tiks organizēta ceturtdien. CVK vadītājs Arnis Cimdars nevarēja pateikt, cik daudzi ir vēlējušies parakstīties mājās, taču neviena sūdzība par transporta trūkumu šobrīd nav saņemta.

Cimdars atturējās prognozēt, cik daudz cilvēku varētu parakstīties pēdējās dienās, taču pēc iepriekšējās parakstu vākšanas pieredzes var secināt, ka vēlētāju īpatnība ir visu atlikt uz pēdējo brīdi.

CVK provizoriskos datus paziņos tikai piektdien priekšpusdienā, jo ceturtdien, pēc Cimdara teiktā, nekādi dati netiks publiskoti. Rīgā vēlēšanu iecirkņi ceturtdien strādās vēlā pēcpusdienā.

Jau ziņojām, ka līdz otrdienai bija savākti tuvu pie 135 tūkstošiem parakstu, kas ir 90% no nepieciešamā skaita, lai ierosinājumu nodotu izskatīšanai Saeimā. Pieskaitot iepriekš Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) savāktos mazliet vairāk nekā 11 tūkstošus parakstu, vēl nepieciešams savākt vien 3003 parakstu, lai notiktu balsojums Saeimā. Ja Saeima tos bez grozījumiem neapstiprinās, rīkojama tautas nobalsošana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas