Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Paralimpiešiem uz valsts palīdzību vien nav vērts cerēt, līdzekļi jāmeklē arī citur

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Andro
A
Katrā sporta veidā no daudziem miljoniem veselu cilvēku tikai viens var kļūt par olimpisko čempionu. No daudziem simtiem tūkstošiem invalīdu arī tikai viens var kļūt par paraalimpisko spēļu čempionu. Mums jānoņem cepure olimpisko čempionu priekšā un zemu jāpaklanās viņam. To dara visu zemju tautas karaļi, prezidenti un premjerministri. Taču desmit reizes lielāka cieņa mums jādemonstrē neredzīgajam, nedzirdīgajam sportistam, atlētam ar kustību ierobežojumiem, kurš tāds piedzimis un vēl jo vairāk būdams vesels ir zaudējis kādu no ekstremitātēm vai zaudējis kustību iespēju, kā Aigars Apinis. Cilvēka lielākā bagātība ir veselība, jo to nevar nopirkt ne par kādu naudu. Vai starp mums ir kāds , kurš pārdos savu redzi, dzirdi vai kādu no ekstremitātēm par paraalimpisko zelta medaļu??! Viņi (invalīdi) ir zaudējuši spēju redzēt savus vecākus, bērnus, savas sievas, vīrus, ziedus, saules ausmu, rietus un debesis. Viņi nedzird mīļā čukstus, mūziku un savu bērnu čalas. Viņi nevar nēsāt uz rokām savas mīļākās un savus bērnus. Taču pārvarot izmisumu pēc zaudētās veselības viņi ne tikai ir atguvuši ticību dzīvei, bet ar savu gara spēku ir pierādījuši sev un visai pasaulei, ka spēj integrēties sabiedrībā, ka spēj kļūt par spēcīgākajiem atlētiem uz pasaules savā klasē. Lai dziļš kauns skar mūsu valdības vīrus un funkcionārus par nevarēšanu atbalstīt šos izcilos cilvēkus un atlētus. Un Dievs nedod, lai nelaime skar kādu no Latvijas varenajiem, kuri var ja grib atrisināt šo ļoti nopietno problēmu.
nu ja
n
Tā tā nauda aizplūst - vienu dienu raud hokejisti, vēlāk BMX un motobraucēji, pēc tam paralimpieši. Un tādu sporta veidu Latvijā, kuri raud par naudas trūkumu, ir vismaz 100. Pasaulē katru nedēļu notiek kāds superpasākums. Bat nauda valstij ir tik, cik ir. Tas nav retums, ka trūcīgu valstu komandas, atais skaitā pat čempioni neaizbrauc uz lieliem pasākumiem, ja nevar atrsināt ceļa izdevumu problēmas. Vai bieži mēs esam manījuši Dienvidamērikas, Ziemeļamērikas vai Austrālijas valstu komadas Rīgā?
pakausis
p
*... tiem cirka maaksliniekiem valstij naudas IR.. ups :)
pakausis
p
vells.. tiem tirlinjiem kas normaalu darbu nemaak dariit un shkjiezh savas dziives uz ljaushu izklaideeshanu ar savu leekaashanu, skraidiishanu, svaru celshanu un ko tik veel ne - tiem cirka maaksliniekiem valstij naudas nav.. bet iistiem sportistiem, kas pret zemi nomesti celjas augshaa un pieraada gara uzvaru paar miesu - tiem, krietniem un drosmiigiem ljaudiim, valstij naudas nav.. tas ir ne tikai kauns, tas ir izsmiekls!!
garām
g
Beidziet tos murgus. Kauns valstij drīzāk ir tas, ka uzturlīdzekļi aizbildnībā esošajiem bērniem ir 32 lati mēnesī.
foxa
f
lūdzu, ziedojumu tālruni. tiešām kauns, ka netiek novērtēts cilvēks, kurš ar visu to, ka ir ierobežota viņa kustības brīvība, nepadodas. par to pienākas ne tikai medaļa. tas ir paraugs visai sabiedrībai.
Jukums
J
Un te nu atceros salīdzinoši neseno skandālu ap Vrubļevska milzīgo atalgojumu, ap nezināmā caurumā pazudušo naudu, kas tika piešķirta BMX attīstībai pēc olimpiskās zelta medaļas iegūšanas, kura, starp citu, ir pati piemā vēsturē utt. Nez kāda tad ir tā summa?
Pārdoma
P
Invalīdu olimpiskās spēles nu nav pagaidām un diemžēl krīzes laikā nevar būt viena no valsts prioritātēm. Kas liedz invalīdu organizācijām meklēt sponsorus, lūgt ziedojumus šim nolūkam? Lipmans ar Ulmani arī kliedz, ka no valsts kases jāsponsorē Dinamo. Visiem gribas un visiem vajag, bet visiem nepietiek. Invalīdiem daudz svarīgāk ir saņemt bezmaksas ārstēšanu un rehabilitāciju, bezmaksas medikamentus. Kad tas būs nodrošināts, varēs prasīt arī olimpiskajām spēlēm naudu.
...
.
gudrīši ar saviem komentāriem negrib nekad pagaidīt? kolosāla pieeja, lai cilvēks, kuram jau tā ikdiena nav viegla, pārdod visu, kas viņam ir, lai pagaida...paši saprotat, ko runājat? cerams,ka gudro komentāru autori vismaz maksā nodokļus no saviem ienākumiem, lai varētu atļauties apcerēt, ko kāds drīkst un nedrīkst prasīt no valsts!
Domu zīme
D
Kādu brīdi viņi var pagaidīt un neprasīt no valsts. Līdz pienāks labāki laiki.
polis
p
Paraolimpieši
Nords
N
Apinim laba ideja pardot medalu. Apskatis Jaunzelandi un varbut Londona dabus citu. Lai investe sporta ari savus lidzeklus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas