Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pareizticīgo Ziemassvētku noteikšana par svētku dienu tiek līdz 3.lasījumam

Saeimas deputāti šodien atbalstīja PCTVL priekšlikumu noteikt par svētku dienām arī 6.janvāri un 7.janvāri - pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus. Tomēr Saeimā jānotiek vēl 3. - galīgajam balsojumam.

Šodien to atbalstīja 43 deputāti, pret bija 23, bet atturējās 14 parlamentārieši.

Par balsoja Saskaņas centrs, LPP/LC, Zaļo un zemnieku savienība, PCTVL un Jaunais laiks deputāte Sarmīte Ķikuste, ziņo LETA.

Iepriecināts par šo balsojumu, deputāts Vladimirs Buzajevs (PCTVL), kurš to nosauca "par apliecinājumu sabiedrības integrācijai", atsauca vairākus savus priekšlikumus, tostarp ierosinājumu 17.jūniju - Latvijas Republikas okupācijas dienu - turpmāk dēvēt par Latvijas Republikas inkorporācijas dienu, kā arī priekšlikumu, kas paredzēja 25.martu - Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu - turpmāk dēvēt par Komunistiskā terora upuru piemiņas dienu.

Savukārt PCTVL priekšlikums pasludināt par svētku dienām arī pareizticīgo un vecticībnieku Lieldienas un Vasarsvētkus neguva Saeimas atbalstu.

(precizēta 2.rindkopā - pareizticīgo Ziemassvētku noteikšanu par svētku dienu 2.lasījumā neatbalstīja TB/LNNK, kā tika minēts iepriekš, kā arī papildināta ar informāciju par deputātu balsojumu labajā pusē)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Saeimas deputātu balsojums

VĒRTĒ EKSPERTS

LU Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks:

"Pirmkārt, tas varētu būt mazs simbolisks solis pretī Saskaņas centram un viņu elektorātam no valdošās puses. Otrkārt, kad integrācijas politika ir sabrukuma stadijā, tiek veikti dažādi citi soļi. Ja tas tik tālu aizgājis, acīmredzot ir politiska vienošanās aizkulisēs, ka skaļi šo jautājumu nebremzēs un, domāju, tas gūs atbalstu arī galīgajā lasījumā, pretējā gadījumā, tas nebūtu tik tālu aizgājis.

Tas ir apsveicami, jo pareizticīgie Latvijā ir ne tikai krievi, bet arī latvieši. Tā ir ne tikai simboliska pretimnākšana viņiem, bet arī realitātes atzīšana, jo viņi visu nakti ir bijuši dievkalpojumā un uz darbu nākamajā dienā neiet. Taču grūti šo lēmumu salīdzināt ar praksi citās Eiropas valstīs, jo tur nav tik liels pareizticīgo īpatsvars."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas