Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pareizticīgo Ziemassvētku noteikšana par svētku dienu tiek līdz 3.lasījumam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
arturs
a
runa tachu ir par cilveekiem kam shiis dienas ir sveetku dienas ne par attieciibaam starp konfesijaam.
uzmanīgi
u
uzmanīgi to Karīnai Krievijas pareizticīgie jau cer ar Kirila palīdzību salabt ar Romu. Ne jau mums lemt vai tas notiks. Tad ko līst neskaidrībā?
Karīna
K
Kāpēc lai būtu protests no Romas? Pāvestam paklausīgā grieķu-katoļu baznīca (īpaši spēcīga Rietumukrainā, bet ir četras draudzes arī pie mums Latvijā) arī pieturas pie Juliāna kalendāra (Vecā stila). Dažādie kalendāri nekādā veidā netraucē Romas katoļu un Krievu pareizticīgās Baznīcas centienus pēc vienības. Galvenais traucēklis šajā sadarbībā ir Krievu Pareizticīgās Baznīcas nepamatotās apsūdzības katoļiem prozelītismā un naidīgā attieksme pret sev līdzīgajiem grieķu-katoļiem (jeb tā sauktajiem "uniātiem").
neizvērtēta viltība
n
Ždanokas viltība izdosies? . Vai sekas esat padomājuši ? GRIBAM NEPATIKŠANAS- DABŪSIM!
uzmanīgi
u
Nepārdomāts likumprojekts. Labāk nelīst reliģiju lietās. Vai nebūs protests no Romas?Kāpēc mums to vajag. Vai tiešām Saeimai nav ko darīt?
esam ES?
e
Vai šajos šajossvētkos būs vodka jādzer? Bet, es negribu to darīt. Pareizticīgie karo ar Vatikānu.ES taču nav tādu svētku? Ko izlecam?
?!!
?
Юлианский календарь в православии В настоящее время юлианский календарь используют некоторые поместные православные церкви: Иерусалимская, Русская, Сербская, Грузинская. ja cienītais biotops būtu papūlējis ielūkoties vismaz vienā no interneta enciklopedijām, tad tam taptu skaidrs, ka ne tikai krievijas pareizticīga baznīca izmanto veco pirmsrevolūcijas laika skaitīšanu. ceru, ka vismaz attiecībā uz gruzīņu pareizticīgo baznīcu Jums nav aizdomu par pārliekām simpātijām uz Krieviju. par serbiem es nemaz nerunāšu, jo jau sagaidu pretargumentu, ka "tie jau tie paši krievu vien ir". tas ir pirmkārt, Otrkārt, šeit dzivojišie pareizticīgie, tsk ar'ī latvieši, tomēr, lai arī dažam labam tas ne sevišķi patīk, atzīmē savus lielākus svētkus pēc cita kalendāra. ar to ir jāsamierinās, tā tas ir, un tā tas būs. un ja sabiedrības vairakums nespēj to respektēt un nav gatavs normālam civilizētam dialogam, tad galu galā vairakums paliks ar tādam "zajam" ar šaurām pierītēm, kas neko tālāk par savu putras bļodu neredz. p.s. garais skaidrojums bija nepieciešams, lai šaj jaukajai un visnotaļ izglītotai komentētāju sabiedrībai, kam var nojaust ir vismaz vidusskolas izglītība, atgadināt dažas lietiņas, kas acīmredzot bija piemursušas no skolas sola.
J.Biotops
J
Ja būtu pacenties (-usies) izlasīt, ko rakstīju, tad varētu aiztaupīt pūles garajam skaidrojumam par to, ka pasaulē ir vairākas pareizticīgo baznīcas, ne tikai krievu pravoslāvu. Tieši tāpēc, ka citas pareizticīgo baznīcas, visnotaļ cienījamas, jau sen nedzīvo pēc krievu kalendāra, neredzu pamatu pieskaņot brīvdienas krievu pravoslāvu kalendāram.( Mazs sīkumiņš - grieķu pareizticīgie manās acīs dikti simpātiski, jo viņiem esot cienīts svētais – nodokļu nemaksātāju aizgādnis, kuram pat baznīcas uzceltas. Labprāt tajā baznīcā kādu svecīti noliktu...)
zajai
z
cūka esi tu, ja jau pārejam uz personālijām. guli pie sava ledusskapja un urkšķi.
zaja
z
Neticu savām acīm ! Vai tiešām nebija nekā svarīgāka, par ko lemt ? Cūkas pēdējie-Ziemassvētkus,redz,viņiem vajagot, pareizticīgajiem !? Un Kristiešu Ziemassvētkos viņi, ko , uz darbu ies ? Plineram Ramadans drīzāk jāsvin, urlu vectēvs:(
komjaunietis
k
Sevišķi liels prieks par ZZS, sekretārs Brigmanis joprojām uzticīgs Maskavai.
dzeris - Kate
d
Un vēl arī bērnu asinis viņi dzer, aizmirsi pateikt.
arturs
a
tikai ne shajaa gadiijumaa
abaks
a
Tev ar matemātiku klibo? Ja 60% (vairākums) svin 24,25 tad lai 40% (mazākums) pielāgojās.
Antiņš
A
bet Arturiņ, es jau tā arī rakstīju! Es saprotu, ka dziļi reliģiskais Plinera kungs labo lielu netaisnību pret 40% Latvijas tautas. Es te nekādu politisku "adžendu" nesaredzu jo neesmu ekstrēmists vai sazvērestības teoriju piekritējs, tikai vienkārš liberāli domājošs jaunietis!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Saeimas deputātu balsojums

VĒRTĒ EKSPERTS

LU Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors Nils Muižnieks:

"Pirmkārt, tas varētu būt mazs simbolisks solis pretī Saskaņas centram un viņu elektorātam no valdošās puses. Otrkārt, kad integrācijas politika ir sabrukuma stadijā, tiek veikti dažādi citi soļi. Ja tas tik tālu aizgājis, acīmredzot ir politiska vienošanās aizkulisēs, ka skaļi šo jautājumu nebremzēs un, domāju, tas gūs atbalstu arī galīgajā lasījumā, pretējā gadījumā, tas nebūtu tik tālu aizgājis.

Tas ir apsveicami, jo pareizticīgie Latvijā ir ne tikai krievi, bet arī latvieši. Tā ir ne tikai simboliska pretimnākšana viņiem, bet arī realitātes atzīšana, jo viņi visu nakti ir bijuši dievkalpojumā un uz darbu nākamajā dienā neiet. Taču grūti šo lēmumu salīdzināt ar praksi citās Eiropas valstīs, jo tur nav tik liels pareizticīgo īpatsvars."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas