Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Parex" akcionāri nolemj izlaist obligācijas 175 miljonu eiro apmērā

Parex bankas akcionāri piektdien sapulcē nolēma veikt bankas parāda vērtspapīru emisiju, nosakot, ka maksimālā emitēto vērtspapīru nominālu kopsumma ir 175 miljoni eiro, informēja bankā.

Kupona likme būs 5%. Plānotais emisijas datums ir 2010.gada 15.februāris, dzēšanas termiņš - divi gadi, bankai nosakot pirmstermiņa dzēšanas tiesības. Obligācijas plānots emitēt vairākos laidienos.

Parex vērtspapīri tiks izlaisti ar mērķi nodrošināt bankai ekonomiski izdevīgu un juridiski stabilu noguldījumu restrukturizācijas veidu. Proti, bankas lielākajiem depozītu noguldītājiem, kuriem ir ierobežota iespēja rīkoties ar saviem līdzekļiem, plānots piedāvāt iegādāties vērtspapīrus, izmantojot šos bankā noguldītos līdzekļus.

Laikraksts Diena piektdien vēsta, ka šie cilvēki obligācijas varēs turēt divus gadus, un tad varēs saņemt naudu ar procentiem vai arī pārdot otrreizējā tirgū, tādējādi par tām saņemot naudu un daļēji atgūstot noguldīto naudu jau neilgi pēc parādzīmju izlaišanas.

Parex šis instruments ļauj atrisināt naudas pietiekamības problēmu, jo, aizstājot depozītus ar obligācijām, banka var būt droša, ka pirmajā dienā pēc visu ierobežojumu atcelšanas no tās atkal neaizplūdīs ievērojamas naudas summas. Pagaidām gan nav zināms, vai depozītu īpašniekiem vispār būs interese aizstāt ar šīm parādzīmēm. Lēsts, ka lielie depozīti kopā veido ap 300 miljoniem latu, vairāk nekā divas trešdaļas to īpašnieku ir no Krievijas un NVS. Starp PArex lielajiem depozītu īpašniekiem ir arī bankas bijušie īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis.

Šobrīd bankas 73,4% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 22,4% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, pārējās akcijas pieder mazākuma akcionāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas