Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Parex banka piecu mēnešu laikā atgūst 60 miljonus latu

A/S Parex banka savas darbības pirmajos piecos mēnešos sekmīgas kredītu restrukturizācijas un vērtspapīru pārdošanas rezultātā ir spējusi atgūt 60 miljonus latu, liecina uzņēmuma apkopotie finanšu rezultāti. Parex banka ir akumulējusi aptuveni pusi sindicētā kredīta atmaksai nepieciešamo līdzekļu. Kopumā bankas darbības rezultāti atbilst plānotajam.


"Spītējot nelabvēlīgajiem ārējiem apstākļiem - nestabilajai ekonomiskajai izaugsmei un joprojām zemajām nekustamo īpašumu cenām un tirgus aktivitātei - ar elastīgu un pārdomātu darbības taktiku esam spējuši sasniegt vērā ņemamus rezultātus,” norādīja Parex bankas valdes priekšsēdētājs Kriss Gviljams.

Veicot valsts līdzekļu atgūšanu, aizvien biežāk Parex banka saskaras ar dažādu Latvijas un ārvalstu personu izteikti uzstājīgu vēlmi iegūt bankas aktīvus par acīm redzami pazeminātu vērtību. Tādos gadījumos Parex banka īsteno aktīvas darbības, lai savlaicīgi iegūtu informāciju par potenciālo darījumu partneru patiesajām interesēm un godaprātu.

"Šādās situācijās, kas nav retums mūsu darbībā, svarīgi par notiekošo savlaicīgi informēt tiesību sargājošās institūcijas, un mēs to darām," norāda K. Gviljams.

Parex banka regulāri saskaras arī ar atsevišķu klientu un ieinteresēto personu centieniem tīši mazināt par labu bankai ieķīlāto aktīvu vērtību, kā arī vēlmi slēpt savu patieso finansiālo stāvokli. Lai novērstu bankas, tātad valsts un sabiedrības interešu apdraudējumu, vairākos gadījumos Parex banka jau ir uzsākusi sekmīgu sadarbību ar Latvijas tiesību sargājošajām institūcijām.

Kopš 2010.gada 1.augusta, kad Parex banka uzsāka savu darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt tādus klasiskos banku pakalpojumus, piemēram, kontu un depozītu apkalpošanu, kredītu izsniegšanu un citus, Parex bankas galvenais mērķis ir valsts ieguldījuma atgūšana maksimālā apmērā. Izvirzītā uzdevuma īstenošanai banka savu darbību koncentrē uz efektīvu kredītu restrukturizāciju, parādu piedziņu, kā arī pārņemto nekustamo īpašumu pārvaldīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas