Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pārsūdz spriedumu, ar kuru par labu "Bankai Baltija" nolemts piedzīt 60 miljonus latu

Rīgas apgabaltiesā saņemtas divas apelācijas sūdzības par spriedumu, ar kuru nolemts piedzīt no Latvijas Bankas (LB) par labu "Bankai Baltija" (BB) 60 miljonus latu, informē tiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons.
Viņš sacīja, ka kasācijas sūdzība saņemta gan no LB, gan BB likvidatora "BDO".

Jau ziņots, ka 12.oktobrī Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja BB likvidatora "BDO" prasību un no LB nolēma piedzīt 60 miljonus latu. Daļā par zaudējumu piedziņu no Finanšu ministrijas (FM) prasība tika noraidīta.

BB likvidators "BDO" prasību Rīgas apgabaltiesā pret valsti iesniedza 2005.gada maijā, un tā vērsta pret valsti LB un FM personā. Kopumā tika lūgts piedzīt 238 miljonu latu zaudējumus un parādu.

Sākotnēji prasība bija vērsta tikai pret LB un FM šajā lietā atradās trešās personas statusā, taču šogad 2.februārī tiesa apmierināja BB likvidatoru lūgumu par prasības grozījumiem, paredzot FM pieaicināt kā līdzatbildētāju un zaudējumus, kā arī likumiskos nokavējuma procentus piedzīt solidāri no LB un FM.

"BDO" pārstāvis Vairis Brīze iepriekš tiesai paskaidroja, ka zaudējumu piedziņa ne tikai no LB, bet arī FM ir loģiska, jo 1995.gadā valdība apstiprināja memorandu, apņemoties garantēt noguldījumu drošību BB. Tādējādi valdība bija iesaistījusies BB problēmu risināšanā un parakstīja vairākus dokumentus, kas ļāva iedzīvotājiem ticēt, ka banka tiks glābta.

"BDO Invest Rīga" prasību pret LB tiesā iesniedza 2005.gada 10.maijā. Tiesvedība šajā lietā 2007.gadā tika apturēta līdz spēkā stāšanās spriedumam BB krimināllietā. Pērnā gada aprīlī spriedums šajā lietā stājās spēkā.

Latvijas Saimnieciskā tiesa BB par maksātnespējīgu atzina 1995.gada jūnijā. Pirms bankrota "Banka Baltija" bija viena no lielākajām Latvijas bankām un piedāvāja augstas procentu likmes, tādēļ piesaistīja ļoti daudz noguldītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas