Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Partijām pēdējo triju mēnešu laikā saziedots vairāk nekā miljons latu

Pēdējo triju mēnešu laikā partijām, kas piedalās 9.Saeimas vēlēšanās, saziedots vairāk nekā viens miljons latu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā pieejamā informācija. Saskaņā ar KNAB informāciju no 1.jūlija līdz piektdienai partijām bija saziedoti 1,09 miljoni latu.

Vislielākos ziedojumus saņēmusi Latvijas Pirmā partija (LPP) - 224 966 latus, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija - 177 954 latus, partija Jaunais laiks - 133 504 latus un apvienība Saskaņas centrs, kas pēdējo triju mēnešu laikā ziedojumos saņēmusi 108 462 latus.

Tautas partija (TP) ziedojumos triju mēnešu laikā saņēmusi 62 239 latus, Latvijas Zemnieku savienība - 47 951 latu, Zaļā partija - 25 145 latus, savukārt apvienība Tēvzemei un Brīvībai/LNNK - 95 510 latus, bet apvienība Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā - 31 749 latus.

Partija Jaunie demokrāti pēdējo triju mēnešu laikā saņēmusi ziedojumos 87 804 latus, savukārt pārējās partijas, kas piedalās vēlēšanās, ziedojumos nav saņēmuši lielas summas - pārsvarā tās ir daži desmiti tūkstošu.

Jau vēstīts, ka vairāku partiju priekšvēlēšanu kampaņās iesaistījušās nevalstiskās organizācijas, kas saņem ziedojumus un par šiem līdzekļiem slavina politiķus. Piemēram, TP ierindas biedrs Andris Šķēle premjera biroja vadītāja Jurģa Liepnieka dibinātajai Sabiedrība par vārda brīvību (SVB) ziedojis 300 000 latu. SVB tāpat kā LPP slavinošo reklāmu autora Ērika Stendzenieka dibinātā organizācija Pa saulei pēdējo mēnešu laikā aktīvi reklamē TP un LPP politiķu labos darbus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas