Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Partijas Saskaņa saraksta līderis EP vēlēšanās būs Dombrovskis

Partijas Saskaņa valde vienbalsīgi apstiprinājusi, ka Vjačeslavs Dombrovskis būs partijas saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, kas notiks 25. maijā, vēsta Saskaņa.

"Pēc 2020. gada Latvija var zaudēt līdz 20% Eiropas fondu līdzekļu, kas ir ap 800 miljoniem eiro. Latvijā faktiski neviens attīstības projekts netiek īstenots bez Eiropas līdzfinansējuma, tāpēc šo līdzekļu zaudējums būs trieciens visām ekonomikas jomām. Latvijai šodien ir jācīnās par katru eiro, taču ar Eiropas struktūrām ir jārunā nevis lozungu formā, kā tas darīts līdz šim, bet gan viņiem saprotamā  loģisku argumentu un analītisku aprēķinu valodā," paudis Dombrovskis.

EP kandidāts arī atzīmējis, ka, pateicoties pastāvīgiem kontaktiem ar kolēģiem no Eiropas Sociālistu partijas (PES), Saskaņai ir plašs skatījums uz ekonomisko situāciju Eiropā.

Dombrovskis dzimis 1977. gadā Rīgā. Augstāko izglītību (bakalaura grādu ekonomikā un finansēs) ieguvis Latvijas Universitātē, pēc tam mācījies Klārka universitātē ASV (Clark University), kur ieguva ekonomikas zinātņu doktora grādu. Strādājis Baltijas Starptautiskajā ekonomikas politikas studiju centrā (BICEPS) par pētnieku, bijis pasniedzējs Rīgas Ekonomikas augstskolā. Ieņēmis izglītības un zinātnes ministra un ekonomikas ministra amatus. Dibinājis un trīs gadus vadījis analītisko pētījumu centru Certus. 2018. gadā tika izvirzīts par Saskaņas premjera amata kandidātu un tika ievēlēts 13. Saeimā ar rekordlielu plusu skaitu – 34 705. Precējies, ir divi bērni. Pārvalda krievu, latviešu, angļu valodu.

EP kārtējās vēlēšanas notiks 2019. gada 25. maijā. No Latvijas tiks ievēlēti astoņi EP deputāti.

Top komentāri

Šo jūdasu redzot, vemt gribas!
Š
Bija tāds Latvijas un latviešu DRAUGS, un nu kā suns norej visu, kas taisns, un kas svēts. Nolādēts tāds nelietis un divkosis, un zeme tādu izspļaus, kas tik nelietīgi savu dzīvi vadījis. Lai lāsts un posts šim mēslam un nodevējam!
Cile
C
Kas ir sis saskanas Dombrovskis? Kartejais dienas zaglis, tuksdirsejs.....ka visi Latvijas prezi, ministri, deputati, ieredni. Latvija, lielaka dala iedzivotaju dzivo liela nabadziba un dzivibas izvelk pateicoties padomju laikiem, jo lielakajai dalai ir dzivokli kuros var dzivot un tie nav jaire. Tikai iedomajaties, Latvija cilvekiem ir jaizdzivo ar 400-500 eiro/ menesi nabadzibas iztiku. Bet Latvijas politki, prezi, ministri, ieredni, deputati ta lielas un platas par kaut kadiem sasniegumiem. Debilo kretinu, spermas razotaju Paradnieku tak iekartoja pie siles, jo sis idiots tacu neko neprot darit ka tuksu plutit...
Vēlētājs
V
Tas pats,kas savulaik rosināja atcelt PVN samazinātās likmes,aplikt ar nodokli pensijas virs 180 latiem,kas tikai par dažiem latiem pārsniedz iztikas minimumu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas