Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Partijas netic tik plašai koalīcijai

Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK uzskata, ka jautājums par Latvijas okupācijas fakta atzīšanu ir pats par sevi saprotams un tagad ir laiks iestāties par to, lai arī Krievija to atzīst, savukārt Saskaņas centra līderis Nils Ušakovs piektdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru vēl nebija gatavs paust skaidru viedokli par šo tematu.

Abiem šiem politiskajiem spēkiem premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir piedāvājis iesaistīties viņa veidotajā koalīcijā, un ne viena, ne otra apvienība šo priekšlikumu nav noraidījusi. SC līderu izturēšanās radīja iespaidu par gatavību darīt visu, lai būtu varā. Iespējams, V. Dombrovska piedāvājums ir bijis tikai taktisks manevrs, kā Vienotībai izkļūt no sarežģītās situācijas. Kā norādīja opozīcijā atstātās apvienības Par labu Latviju! līderi - vēlētāji ir nobalsojuši par tagadējo koalīciju, kurai ir pārliecinošs vairākums Saeimā ar 63 balsīm, un sabiedrībai nav skaidrs, kāpēc vēlēšanu uzvarētājs vairs nevēlas šo pirms vēlēšanām solīto sadarbības modeli īstenot.

Taču pat līdz šim tuvākā Vienotības sabiedrotā Zaļo un Zemnieku savienība pēc V. Dombrovska negaidītā paziņojuma par nodomu veidot tik plašu valdību ar 92 balsīm Saeimā vairs neizskatījās tik pārliecināta un ar komentāriem atturējās līdz pirmdien paredzētajai valdes sēdei.

Pagājušajā nedēļā medijos parādījās ziņas par signāliem it kā no Rīgas pils, ka VL-TB/LNNK dalība koalīcijā nav vēlama, taču VL līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars piektdien no prezidenta tādus signālus nav dzirdējis un, viņaprāt, ar atsaucēm uz neoficiāliem avotiem, ko nav iespējams pārbaudīt, varot viegli manipulēt. R. Dzintaram neesot iebildumu pret SC, bet VL vēlētājam neesot pieņemama SC ideoloģija.

Visu I.Egles rakstu Partijas netic tik plašai koalīcijai lasiet sestdienas Dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas