Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pasaules Veselības organizācijas pārstāve Latvijai rosina paaugstināt akcīzes nodokli alkoholam

Latvijā iespējams vēl paaugstināt akcīzes nodokli stiprajam alkoholam, jo šeit cenas ir salīdzinoši zemas, šādu viedokli Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas Reģionālā direktore Zuzanna Jakaba pirmdien pauda Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

Premjers ar PVO Eiropas reģiona biroja direktori pirmdien pārrunāja sabiedrības veselības politikas prioritātes Latvijā, portālu Diena.lv informēja Ministru prezidenta preses pārstāve Zanda Šadre.

Z.Jakaba sarunas laikā pauda gandarījumu par Latvijas pieeju, ilgtermiņā plānojot sabiedrības veselības politiku un izstrādājot Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2011.-2017. gadam.

PVO pārstāve arī aicināja šo pamatnostādņu ieviešanu attiecināt uz visu nozaru politikām un iesaistīt visus valdības ministrus. Z.Jakaba uzsvēra, ka Latvija, izmantojot šo pieeju, ir paraugs citām Eiropas valstīm.

Ministru prezidents norādīja, ka valsts budžeta ietvarā veselības joma ir viena no prioritātēm, līdz ko finansiālā situācija atļaus palielināt atvēlēto naudas apjomu šai nozarei, tas tiks darīts.

Vienlaikus V.Dombrovskis uzsvēra, ka 2012.gadā vēl nepieciešams veikt izdevumu samazinājumu fiskālās konsolidācijas ietvaros apmērā no 150-180 miljoniem latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas