Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pasažieru evakuācija no avarējušā kuģa norit mierīgi

Patlaban no Irbes jūras šaurumā avarējušā kuģa "Mona Lisa" ir evakuēti 400 cilvēki, aģentūru _LETA _informēja Krasta apsardzes dienesta preses virsniece Liene Ulbina. Cilvēku evakuācijā ir iesaistīti Jūras spēku kuģi "Varonis", "Virsaitis", "Kristaps" un "Gaisma", kā arī Valsts robežsardzes kuģi "Tīra" un "Randa", bet palīdzību būs gatavs sniegt arī Zviedrijas Krasta apsardzes kuģis "KBV-201".

Pasažieri tiks nogādāti Ventspils ostā un pēc tam ar vilcienu uz Rīgu. No Rīgas uz Ventspili tika nogādāts vilciena sastāvs, ar kuru no kruīza kuģa evakuētie cilvēki tiks nogādāti galvaspilsētā. Pēc kuģa īpašnieku teiktā, visticamāk, evakuētie pasažieri tikšot izvietoti "Reval Hotel" tīkla viesnīcās, bet jau tuvākajā laikā tikšot organizēti lidojumi uz klientu mītnes vietām, pārsvarā - uz Vāciju.

Kā ziņo Latvijas radio, pasažieri neesot satraukti, citi fotografējas, citi - smejas.

Savukārt Latvijas jūras glābējiem tik lielas glabšanas operācijas nav bijis, vēsta radio. Mūsu dienestiem nav pieredzes tik daudzu cilvēku glābšanā.

Kā jau ziņots, kuģis "Mona Lisa" ar 972 cilvēkiem uz klāja Irbes šaurumā uz sēkļa uzskrējis svētdienas rītā. Bahamu salās reģistrētā pasažieru kuģa negadījums noticis 18 kilometrus no krasta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas