Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pasniedzējs Smirnovs par aizturēšanu prasa 50 000 latu un atvainošanos

Ventspils augstskolas lektors Dmitrijs Smirnovs Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā ir iesniedzis prasības pieteikumu par morālā un materiālā kaitējuma atlīdzināšanu un pieprasījumu atsaukt ziņas, kas aizskar godu un cieņu. Prasība iesniegta pret Drošības policiju, bet kā līdzatbildētājs norādīta Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

D.Smirnovs tiesā vērsies, jo nepilnu divu gadu laikā viņam neviena valsts institūcija nav atvainojusies par “tiesību rupjo pārkāpšanu”. Prasības pieteikumā D.Smirnovs pieprasa, lai Drošības policija atsauc ekonomista godu un cieņu aizskarošās ziņas un atvainojas. Tiek pieprasīta arī kompensācija 50 000 latu apmērā par morālo un materiālo kaitējumu. “Prasību tiesā iesniedzu, lai turpinātu cīnīties par vārda brīvību Latvijā. Drošības policija mani ielika cietumā par to, ka par Latvijas ekonomikas stāvokli atļāvos godīgi pateikt to, ko citi vēlējās noklusēt. Valsts represīvo struktūru patvaļa šajā gadījumā nevar palikt nesodīta un tāpēc vēršos tiesā. Tiesiskā valstī kādam ir jābūt atbildīgam par cilvēktiesību, kādas ir arī tiesības brīvi paust viedokli, rupju pārkāpšanu. It sevišķi svarīgi tas ir laikā, kad Latvijas valdība faktiski kalpo ārvalstu kapitālam. Ja cilvēkiem nebūs tiesību kritizēt valdošo politiku, mēs varam nonākt atpakaļ represīva, autoritāra režīma varā,” uzskata D.Smirnovs.Jau ziņots, ka 2008.gada oktobrī diskusijas laikā D.Smirnovs izteica viedokli - neglabāt naudu bankās, kā arī neglabāt naudu latos. Pēc šī izteikuma, kas tika publicēts vietējā Ventspils laikrakstā Ventas balss, augstskolas pasniedzējs uz divām diennaktīm tika aizturēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas