Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pasniegs akreditācijas vēstules Riekstiņam un Maklakovam

Valsts prezidents Valdis Zatlers nākamā gada pirmajā nedēļā pasniegs akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekam NATO Mārim Riekstiņam (PLL) un vēstniekam Kazahstānā bijušajam Nacionālo bruņoto spēku komandierim Jurim Maklakovam, informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Akreditācijas vēstuļu pasniegšana norisināsies 7. janvārī.

Ģenerālmajors Maklakovs 1992.gadā absolvējis Žukova Gaisa spēku kara inženieru akadēmiju. Pēc tam viņš sācis dienestu Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (NAA). No 1997. līdz 2001.gadam Maklakovs bijis NAA prorektors mācību darbā, bet no 2001.gada jūlija - akadēmijas rektors. Par Gaisa spēku komandieri ģenerālmajors Maklakovs kļuva 2004.gadā. Savukārt no 2006.gada līdz šā gada jūlijam viņš bija NBS komandieris.

Ģenerālmajors Maklakovs militāro izglītību ieguvis arī ASV Armijas kara koledžā. Viņš ir Viestura ordeņa Lielkrusta komandieris un ir apbalvots ar vairākiem Latvijas un ārvalstu apbalvojumiem.

Šogad augustā pēc atvaļināšanās no dienesta NBS Maklakovs sāka darbu Ārlietu ministrijā. Viņš tika apstiprināts par padomnieku tā brīža ārlietu ministra Aivja Roņa birojā.

Kā ziņots, līdz šim Latvijas vēstnieks NATO bija Jānis Eihmanis, savukārt Latvijas vēstnieks Kazahstānā - Alberts Sarkanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas