Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pasu lietā pagaidām atgūta tikai nepilna trešdaļa no nelegāli izsniegtajām pasēm

Viņš informēja, ka, balstoties uz viltotiem pirmuzskaites dokumentiem, iegūtas 144 pases. "Šis skaitlis nav galīgs," piebilda policijas pārstāvis, paskaidrojot, ka tuvāko nedēļu un pat dienu laikā joprojām var nākt klāt jauni gadījumi, jo pārbaudes turpinās.
Tā dēvētajā nelegālo pasu lietā no visiem patlaban konstatētajiem nelegāli iegūtajiem dokumentiem pagaidām atgūta vien mazāk nekā trešdaļa, Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijai pavēstīja Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis.

Patlaban kriminālprocesa ietvaros atgūtas ir tikai 40 pases. Ulmanis gan neprognozēja, ka turpmāk varētu atgūt vairāk, jo, viņaprāt, ar informācijas izplatīšanu un publiskotajiem paziņojumiem policija panākusi, ka šos dokumentus nevar izmantot tālāk. Līdz ar to, visticamāk, daļa šo pasu jau varētu būt iznīcinātas, pieļāva DP amatpersona.

"Tas darbs ir izdarīts, lai šīs pases nevarētu izmantot," atzina Ulmanis, paužot, ka dati un informācija nosūtīta un komunikācija šajā jautājumā notiek gan ar Interpolu, gan sadarbības partneriem ES un arī ārpus tās.

Par aizdomās turētām pašlaik atzītas 18 personas, no kurām deviņas ir bijušās amatpersonas. Aizdomās turētajām personām ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar reālu brīvības atņemšanu - pamatā uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Pret 14 personām ir sākts arī kriminālprocess. No šiem cilvēkiem gan tika viena ir bijusī amatpersona.

Jau vēstīts, ka Drošības policija par pases izsniegšanai nepieciešamo dokumentu viltošanu aizdomās tur vairākas personas, tostarp valsts amatpersonas. Tās viltojušas dokumentus, kas nepieciešami pasu izsniegšanai. Tādējādi pases izsniegtas cilvēkiem, kuriem uz šo dokumentu nav likumīgu tiesību. Par šādu pasu iegūšanu maksāta nauda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas