Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pašvaldības beidzot saņems atlaisto pedagogu pabalstiem paredzēto valsts finansējumu

Pašvaldības tuvāko dienu laikā beidzot saņems valsts finansējumu, kas paredzēts no šā mācību gada atlaisto pedagogu pabalstu izmaksai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa pastāstīja, ka pašlaik ministrija gaida, kad Finanšu ministrija (FM) šos līdzekļus tai pārskaitīs. Tajā brīdī reģionālo lietu ministrija tos visbeidzot pārskaitīs pašvaldībām pabalstu izmaksai.

Savukārt Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas departamenta direktore Baiba Melnace informēja, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM), kas ir atbildīga par šo pabalstu naudas izmaksu pašvaldībām, tikai ceturtdien iesniegusi FM šo līdzekļu pieprasījumu. FM tuvākajā laikā sagatavos rīkojumu un pārskaitīs tos RAPLM.

Valdība 20.oktobrī, atkārtoti skatot šo jautājumu, uzdeva reģionālo lietu ministrijai precizēt nepieciešamo finansējumu un pieprasīt no pašvaldībām apliecinājumu, ka novadu un pilsētu pašvaldības savā finansiālajā darbībā ir ievērojušas normatīvo aktu prasības.

Līdz ar to tika uzsvērts, ka ir nepieļaujama situācija, ka pašvaldībām tiek piešķirts valsts budžeta finansējums pabalstu izmaksai pedagogiem, bet tās savā finansiālajā darbībā nav ievērojušas normatīvo aktu prasības, tostarp saistītas ar atlīdzības izmaksu saviem darbiniekiem, un, piemēram, paaugstinājušas algas vai izmaksājušas prēmijas, naudas balvas, norāda FM.

Jau vēstīts, ka lielai daļai pedagogu, kurus līdz ar šo mācību gadu atbrīvoja no darba, atlaišanas pabalsti vēl aizvien nav izmaksāti.

Pabalstu izmaksa kavējās, jo iepriekš Finanšu ministrija (FM) lūdza Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM) precizēt un sīkāk izklāstīt, cik daudziem pedagogiem pabalsti izmaksājami un kā aprēķina šo pabalstu apmēru. FM arī prasījusi minēt konkrētas pašvaldības, skolas un atlaisto pedagogu vārdus. Tik sīku datu sagatavošana laicīgi nevedās arī pašvaldībām.

Pašvaldības pedagogu pabalstiem izmaksājamo naudu saņems tikai pēc finanšu ministra Einara Repšes ("Jaunais laiks") attiecīga rīkojuma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas