Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pašvaldības ceļu tīrīšanai gan ietaupa, gan pārtērē

Rīgas pašvaldības 1,9 miljonu latu lielais finansējums, kas šogad paredzēts ielu tīrīšanai ziemā, ir gandrīz iztērēts. Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC) sola, ka galvaspilsētas iedzīvotājiem nav jāraizējas, jo ielas sakops, izmantojot līdzekļus no Rezerves fonda. Situācija visā Latvijā nav viennozīmīga – pašvaldībās ir gan pārtēriņi, gan paredzami piešķirtās naudas atlikumi. 

Līdzīga situācija ir Jelgavā, jo šajā gadā piešķirtais finansējums 141 800 latu apmērā pārtērēts jau gada sākumā. Ziemas mēnešos  kopā izlietoti 250 000 latu, tādēļ līdzekļus piesaistīja no pilsētas domes dotācijām. Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Pilsētsaimniecība" direktors Andrejs Baiķūns neatklāj, kam šī nauda noņemta.

Daugavpilī sniega sega ir plānāka kā citviet Latvijā, tādēļ atvēlētais finansējums 603 000 latu apmērā vēl nav izlietots. Pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Korsaka pieļauj, ka visa piešķirtā nauda netiks izlietota, jo šobrīd sniega izvešanai iztērēti  8 980 latu. Domē vēl lemj par nākamā gada budžetu, tādēļ, kur varētu novirzīt neiztērētos naudas līdzekļus, domes pārstāve nespēj atbildēt.

Valmierā, līdzīgi kā Rīgā un Jelgavā, piešķirtais finansējums līdz gada beigām nepietiks. Valmieras pašvaldības uzņēmuma SIA “Komunālā saimniecība” valdes priekšsēdētājs Helmuts Briežkalns stāsta, ka no 245 000 latiem, kas predzēti ceļu tīrīšanai, atlikuši vien 6 600 latu. H.Briežkalns ir pārliecināts, ka līdzekļu pietrūks, tādēļ Valmieras pašvaldība  lems, kur meklēt iztrūkstošo naudu. 

Dagdas novada pašvaldībai šogad darbiem, kas paredzēti ceļu uzturēšanai, piešķirti 147 466 lati, bet iztērēti 135 177 lati. Dagdas novada domes ekonomists Ēriks Čaplinskis skaidro, ka naudas ceļu uzturēšanai kārtībā pietiks, jo decembra rēķinu par veiktajiem sniega tīrīšanas darbiem apmaksās janvārī no nākamā gada budžeta līdzekļiem. 

Aizputes novada Kazdangas pārvaldes vadītājs Juris Moisejs skaidro, ka visiem ceļu kopšanas darbiem šajā gadā piešķirti 15 000 lati, bet kopumā visai ziemas sezonai sniega šķūrēšanai un kaisīšanai paredzēti 3 500 latu lieli līdzekļi. Līdz šim brīdim izlietoti 1 500 lati. J. Moisejs paredz, ka ceļi būs tīri un nauda nepietrūks, bet, ja tomēr paredzētais finansējums izrādīsies nepietiekams, to papildinās no līdzekļiem, kas paredzēti 2011. gada ceļu uzturēšanas darbiem.

Latvijas iedzīvotājiem nav jāuztraucas, ja līdzekļu pietrūks, jo pašvaldības noteikti meklēs risinājumu, lai nozīmīgākie ceļi tiktu iztīrīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas