Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pašvaldību mēri balso

Arī pašvaldību mēri devušies pie balsošanas urnām, lai atdotu savu balsi pašvaldību vēlēšanās.

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij), dodoties balsot uz vēlēšanu iecirkni, šodien aģentūrai LETA atzina, ka jūtoties kā pirms eksāmena.

"Ceram nolikt eksāmenu. Gatavojošies esam, bet eksāmens ir eksāmens," sacīja Lembergs. Vaicāts, kādu novērtējumu cer sagaidīt no vēlētājiem, viņš izteica cerību, ka "virs vidējā".

Lembergs atturējās sīkāk prognozēt savas un konkurentu izredzes un iespējamo balsu sadalījumu jaunajā domes sasaukumā. "Lai paiet šī diena, nav palikušas tik daudz stundas [līdz iecirkņu slēgšanai]. Konkurentu izredzes lai prognozē politologi," teica Lembergs. Vaicāts, kur sagaidīs vēlēšanu rezultātus, viņš minēja, ka droši vien pie televizora ekrāna.

Vaicāts, vai nav saņemtas ziņas par kādiem incidentiem vai pārkāpumiem vēlēšanu norisē Ventspilī, Lembergs sacīja, ka šādu ziņu neesot - visas urnas tiekot novērotas ar video kamerām un pie iecirkņiem un pilsētā dežurējot policija.

Žurnāla SestDiena sarunu ar Aivaru Lembergu rubrikā Aizsēdējušies, lasiet šeit - Mēra krēsls kā dzīvesveids.

Lembergs uz balsošanu Ventspils Jaunrades nama vēlēšanu iecirknī šorīt ieradās kopā ar ģimeni. Ventspils mēra sieva Kristīne Lemberga pauda cerību, ka ventspilnieki "dos iespēju mums turpināt iesāktos projektus un attīstīt Ventspili vēl skaistāku, pievilcīgāku un interesantāku".

Savukārt, pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) domām, partijas Saskaņa un Gods kalpot Rīgai apvienotais saraksts šajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā iegūs vairāk nekā 53% balsu. Rīgās mērs balsoja Natālijas Draudziņas ģimnāzijā.

Viņš bija ieradies balsot kopā ar sievu un dēlu. Ušakovu iecirknī sagaidīja daudz žurnālistu, kuriem Rīgas mērs un partiju Saskaņa un Gods kalpot Rīgai apvienotā saraksta līderis atzina, ka viņam šodien ir ļoti labs noskaņojums.

Nobalsojis par Saskaņas un Gods kalpot Rīgai sarakstu, Ušakovs vērtēja, ka šis saraksts vēlēšanās iegūs vairāk par 53% balsu, 54%.

Ušakova rīcībā nav informācijas par kādām nelikumībām vēlēšanu norisē, vien medijos lasītais par kādiem konfliktiem. Laikā, kamēr Natālijas Draudziņas ģimnāzijā izvietotajā balsošanas iecirknī uzturējās Ušakovs, tur izveidojās neliela citu balsot gribētāju rinda, novēroja LETA.

Žurnāls SestDiena sarunu ar Nilu Ušakovu var lasīt šeit - Arī tviteris piekritīs

Bet Daugavpils priekšsēdētājs aģentūrai LETA pauda neapmierinātību ar konkurentiem. Saistībā ar priekšvēlēšanu kampaņas gaitā izskanējušo viņam veltīto nomelnojošo un dažreiz atklāti melīgo informāciju Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) pēc vēlēšanām dažam labam politiķim roku vairs nepaspiedīšot.

"Pilsētas un tās iedzīvotāju labā Latgales partija ir gatava sadarboties ar visiem politiskajiem spēkiem, kuru darbības prioritāte ir pilsētas attīstība, pilsētnieku dzīves un pašvaldības darba uzlabošana. Cita lieta ir, ka es personīgi dažam labam politiķim par priekšvēlēšanu kampaņas gaitā izskanējušo man veltīto nomelnojošo un melīgo informāciju roku varbūt vairs arī nepaspiedīšu," teica Lāčplēsis.

Konkrētus uzvārdus Daugavpils mērs pagaidām gan nenosauca, vien piebilda, ka nav izslēgti pēc vēlēšanām arī tiesu darbi par goda un cieņas aizskaršanu.

Komentējot lielo konkurenci vēlēšanās, Lāčplēsis atzina, ka Latvijas otrajai lielākajai pilsētai tas ir tikai normāli. Arī pašreizējā sasaukuma Daugavpils domes sastāvā ir bijuši pārstāvēti dažādi politiskie spēki, kam tomēr ir izdevies nostrādāt koalīcijā.

Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS) pauda, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pēc šodienas vēlēšanām varētu paplašināt esošo sešu deputātu pārstāvniecību Jelgavas domē

Viņš pieļāva, ka kāda no piecām pašlaik domē pārstāvētajām partijām domē varētu arī netikt, jo to rādot kopējie partiju reitingi. Savukārt atbalsts ZZS varētu augt. "Domāju, ka esam daudz darījuši," ZZS izredzes komentēja domes priekšsēdētājs.

"Trīs sarakstos nav pilns kandidātu saraksts [maksimāli pieļaujamais kandidātu skaits – red.]. Kā šīs partijas var domāt par Jelgavas attīstību?" Rāviņš kritizēja arī partijas, kas pašlaik domē nav pārstāvētas, bet vēlēšanās kandidē.

Komentējot jelgavnieku aktivitāti, kas līdz plkst.12 bija zemāka nekā šajā laikā 2013.gada vēlēšanās, Jelgavas mērs pauda, ka "laiks ir labs, cilvēki pļauj zālīti". Viņš prognozēja, ka kopumā vēlētāju aktivitāte Jelgavā varētu sasniegt 2013.gada līmeni, kad nobalsoja 40,27% no visiem balsstiesīgajiem.

Pats Rāviņš balsojis Jelgavas novadā, savu balsi atdodot novadā valdošajai Latvijas Zemnieku savienībai ar Ziedoni Cauni priekšgalā. "Gribu dzīvot labā, sakoptā teritorijā," izvēli pamatoja Jelgavas mērs, vēlēšanas saucot nevis par pilsoņa pienākumu, bet pilsoņa iespēju.

pievienots Andra Rāviņa teiktais

Top komentāri

Motorolers
M
Kapēc šis ģīmis bija jāieliek bildē? Kas mums citi pašvaldību vadītāji nav, izņemot šito ausaino?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas