Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pauls Raudseps: Garlaicīgās vēlēšanas?

Ir palikušas mazāk nekā trīs nedēļas līdz pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām, bet tradicionālās priekšvēlēšanu kampaņas vēl aizvien tā īsti nav manāmas. Ja nu vienīgi buldozers Šlesers, kurš paspēj pat gandrīz katru dienu iestumties krievu valodā iznākošajās avīzēs. Citu partiju un kandidātu sīkās dzīvības pazīmes ir pārsvarā nepārliecinošas. Braucot pāri Vanšu tiltam, var redzēt Tautas partijas plakātiņus ar dažādiem priekšmetiem, tai skaitā arī sarkanu lietussargu. Vai beidzot arī oranžie ir par tādām "sarkanām" vērtībām kā godīga politika? Tēvzemieši sakāra milzīgus dzeltenus palagus ar grūti salasāmiem burtiem uz Preses nama, bet sadusmoja Vēja māti, tā nopūta reklāmiņu. Diezin vai "skrandas vējā" bija simboliskais efekts, kuru TB/LNNK vēlējās sasniegt. Jaunais laiks svētdien Rīgas maratona skrējējiem dalīja pīrāgus un bulciņas — paši vainīgi, ja nolēma pēc tam turpināt skriet ar pilnu vēderu. Daudzviet Rīgas sabiedriskā transporta pieturās steigā salipināti mazi zaļplankumoti kvadrātiņi ar Pilsoniskās savienības saukli "Rīgas birokrātiem armijas disciplīnu!", taču šāds sīks huligānisms kaut kā nelīmējas kopā ar tā saucamo profesoru partiju. Uz dzelzceļa tilta netālu no Brasas cietuma Tatjana Ždanoka sevi piesaka kā "Naš čelovek v Brjuseļe" ("Mūsu cilvēks Briselē"). Iedvesmojoši.

Jaunajā medijā — internetā — gan ir jautrāk. Piemēram, kādā Stendzenieka reklāmas biroja darbinieces izveidotā klipā, kurš nesen "virāli" izplatījās internetā, Godmanis (LPP/LC) pavīpsnā par britu "štrunta" ekonomiku, kur "defolts būs ātrāk nekā mums", tad precizē Ēģiptes (kur nesen bijis atvaļinājumā) iedzīvotāju skaitu: "Viņi lēš, ka viņiem ir simts miljoni iedzīvotāju. Es domāju, ka viņiem ir astoņdesmit pieci", un vēl netieši pasaka, ka viņa partijas līdzpriekšsēdētājs, lēto avioreisu patrons, ir muļķis: "Kāds te [Latvijā] tūrisms?! Ko te muldēt? Mute jātur ciet!" Tiešām būs žēl, ja Godmanis pārcelsies uz Strasbūru — otra tāda mums nav.

Tad vēl no Mežonīgajiem Rietumiem — no Liepājas — ar YouTube palīdzību atjāj "jaunais šerifs", viesnīcas Fontaine īpašnieks dānis Stens Lorencs (SCP), kurš ar pistoli vienā rokā un viskija glāzi otrā no pilsētas domes sola izdzīt visus "seskus".

Bet kā ar partiju programmām? Ak, jā, par tām cītīgi ziņo televīzijas, radio un avīžu ziņu dienesti, un ar tām ir noteikti jācenšas iepazīties. Tomēr pietrūkst priekšvēlēšanu kampaņas reklāmu un aktivitāšu. Pat ja dažkārt kaitina, samērīgā daudzumā tās tomēr arī mudina iesaistīties, formulēt viedokli un piedalīties. Garlaicība ir tuvos rados ar vienaldzību, un tā demokrātijai nenāk par labu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas