Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pauls Raudseps: Izšķirošā nedēļa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
>ilžux
&
Godmanim nav nekas no Mozus. Mozus izveda tautu noverdzības. G. un Ko - iedzina...
zvirbulēns
z
Nu, Raudsep, viena valdības sēde beigusies, kur te tie tavi piesauktie svarīgie lēmumi? P.S. Pirms ko rakstat, domājat tak, nesmīdiniet cilvēkus ar savu muļķību. P.S. Un nelobējiet SVF, privātās bankas, tā jau ir nelietība!
ilžux
i
nu, Raudsepa kungs, šis raksts jums rullē. Forši tas par Vecās Derības pravieti, ir, ir Godmanī kaut kas no Mozus.
gm
g
Raudseps aizmirs pateikt cik ljoti noziimiiga ir atshkjiriiba starp Godmani un Dombrovski. Jaunais premjers lieliski zin un saprot Briseles konjunktuuru, ir jaunaas paaudzes, lieliski izgliitots un pieredzeejis finansits un Eiropas politikju valodaa runaajoshs, saprotoshs. Tas nav paarmetums Godmanim, taa ir vienkaarshi kvalitatiiva paaudzhu mainja. Shobriid, grozi kaa gribi, esam atkariigi no Briseles un citaam starptautiskaam organizaacijaam. Taadeelj ir labi, ka mums ir premjers, kas runaa un domaa vinjiem saprotamaa valodaa. Cita lieta gan vinjam truukst - shobriid ir vajadziigs liideris kas iedvesmo sabiedriibu. Dombrovskis pashlaik speej dot tikai relatiivu mieru, kas, protams, arii nav maz. Par ekonomikas patieso staavokli shobriid pat negribas runaat. Ir gruuti un skumji ....
CR
C
Tik skarbi arī nevar teikt, ka ekonomika mums nebija, kaut kas jau bija tajā 2004/05 gadā. Taču pēc tam tiešām burburburburļekonomika. Taču ) sākums ir diezdan apšaubām, mēs visticamāk sāksim ar slieksni kas ir robežās no mīnus 16 miljadri līdz mīnus 20 miljardi, tāds būs valsts kopējais ārējais parāds. Un no šādiem mīnusiem mēs pat nesākām 90 gados. Trakums ir ka, naudas līdzekļi plūst laukā no ekonomikas, kur - valsts (valdības, uzņēmumu un mājsaimniecību) kredītu apkalpošanai un atmaksai, ja nav naudas nav kapitāla uzņēmējdarbības usākšanai un attīstībai.
dzeris
d
Nu praktiski jau nekādas reālas ekonomikas arī nebija, nauda, pārsvarā, nāca no spekulācijām utt., tāpēc nevar teikt, ka ir ekonomikas krahs, ja kas nav, nav arī tā kraha, vienkārši viss nostājies savās vietās un jāsāk dzīvot no tā, ko reāli nopelnam.
CR
C
Labs raksts, taču ziepes jebkurā variantā - gan ja saņēm SVF aizdevumu, gan arī ja nesaņem. Jo pie tāda krituma, pareizāk sakot ekonomiskās katastrofas, neredzu variantus, ka valsts, gan valdība, gan iedzīvotāji, gan uzņēmēji spēs apkalpot savus kredītus. Vienā variantā mums daraud valsts bankrots un tam sekojošie uzņēmumu un iedzīvotāju bankroti, otrā variantā iedzīvotāju un uzņēmumu bankroti, tad arī valsts bankrots. Mēs varam saukt krīzi kā gribam - dizķībele, dižsūdi vai vēl kaut kā, arī ekonomisko katastrofu varam saukt par dižnesmukumu, taču lietas būtīu tas nemaina un turpmāk visticamāk mūs sagaida diezgan skarbi laiki, es šeit domāju vienkāršas lietas - bads, apkures sezonas neuzsākšana, suicīda pieaugums, kriminogēņās vides pasliktināšanās, īpaši mantiskajos noziegumos.
Dre
D
ļoti labs un precīzs komentārs Raudsepam!
Arturs-pensionars
A
Tā arī nekļūst skaidrs ko mums vēsta Pauls Raudseps.Netiek atklāta pati starptautiskā aizdevuma jēga,un nejau šodien,visu šo lūgšanu laiku.Tiek stāstīts,ka valdības aparāts ir par dārgu,bet,ja ar administratīvo reformu var daudzkārt samazināt lauku pašvaldības,tad kāpēc to nevar izdarīt ar ministrijām un visvisādām aģentūrām.Domāju,ka mierīgi var samazināt tieši 33 reizes un 66000 ierēdņu vietā paliks tieši 2000,lai strādā un nesapņo par māmiņu maksu samazināšanu. Un vispār ,joprojām mīcas ap samazināšanu ,bet pilnīgi nerunā par to kā strādāt ,pelnīt,dzīvot. Kāda galu galā ir Latvijas konjunktūrpolitika kopumā un nozaru griezumā.Kāda ir vīzija par pakalpojumu ekonomikas (70% IKP),vietu un lomu krīzes ekonomikā,jo cērp tieši izglītību,medicīnu, zinātni ,to kas ir pakalpojumu ekonomikas stūrakmeņi.Bet te jau runa par modernu struktūrpolitiku.Kas ir šie visziņi no SVF,kāpēc viņi nemāca ASV no kurienes nāk šī finansu krīze ?
dzeris
d
Skatoties uz TP unZZS ministru histērijām un vēlmi neko nemainīt, arvien vairāk domāju, ka bija kļūda neatlaist šo te saeimu, acīmredzot, "darītāju" neprofesionalitāte, bezatbildība valsts priekšā, nespēja atteikties it ne no kā ir daudz lielāka, nekā kāds varēja iedomāties, un ar tiem mēs patiešām noiesim uz grunti. Un lielākais histēriķis un liekulis ir Eglītis, kas, ķārtējo reizi, taupa uz slimnieku un personāla rēķina, nevis likvidē VOVA, Sab. vesel. aģentūru, un vēl neskaitamās aģentūras, kur sēž visi savējie, kur vislielāko procentu no darba laika pavada pie datorspēlītēm un kafijas, un kuru funkcijas mierīgi varētu pildīt minuistrija ar saviem 12 departamentiem un darbinieku skaitu, kas desmitkāršojies salīdzinot ar 1998g. Un tā visās TP un satelītu ministrijās. Man šie te darītāji atgādina mironi, kas pieķēdēts pie JL dzīvā organisma, kas mēģina peldēt un izpeldēt, bet nevar to izdarīt, jo traucē šīs te mironis.
Pipo
P
Cik megatonnu vērta sēde būs, to parādīs nākote. Pašlaik notiek darbs tukšgaitā, kur vairāk sola, nekā izpilda. Šādā tempā , var nozagt pat gliemēzim māju.
mjā
m
"SVF pastāv uz stingru politisku kontroli pār visiem valsts un pašvaldību tēriņiem" Ja šī kontrole ir no SVF puses, tad jau Tautas partijas pastāvēšanai zūd jēga.
zvirbulēns
z
Šīs nedēļas valdības sēdes varētu būt starp svarīgākajām atjaunotās Latvijas vēsturē. ------------------ Jūs murgojat, Raudsep! :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas