Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pauls Raudseps: Kredītkrīze

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lasitaja
l
Un par pirmo ipasumu, kas daudziem ir vienigais, liela nodeva saglabajas... Musu valsts atbalsta tikai spekulantus...
Aivars K.
A
Ja šajā nozarē kāds zaudē naudu, cits iegūst. Visa sabiedrība zaudē tikai tad, kad nodeg maizes ceptuve vai datoru rūpnīca, arī tad ja tās ir apdrošinātas. Nav ko liet krokodila asaras par spekulantu problēmām. Krīzes aizsegā valdība klusi atcēla spekulantiem neizdevīgās divkāršās nodevas par 3. un nākošo nekustamo īpašumu. Par Latvijas kredītņēmējiem- es sakodu zobus un turpinu dzīvot savā pažobelē, jo jauns dzīvoklis neiznāk. Kaimiņš vieglu roku paņēma kredītu, ievācās jaunā dzīvoklī, nu ,sķiet, nevarēs nomaksāt. Vai visai sabiedrībai, arī man, ar saviem nodokļiem viņš jāglābj?
krista
k
ĻOTI laba un nopietna ekonomiskās situācijas analīze. Paldies.
Zigurds
Z
Diezin vai daudzi apzinās, ka padomijas milzis sagruva astronomisko parādu dēļ. Latvija būvēja mājas. zinot, ka nebūs pircēju. Latvija neražoja preces, pēc kurām pasaulē ir un būs pieprasījums. Japānas valdībā ir rūpniecības ministrija, kura domā ko japāņiem būtu jāražo pēc desmit gadiem.
skolotaja ludmila
s
God. Raudsepa kungs! Ludzu, atradiet laiku (nu, vismaz kadu brivo mirkliti) - lai biezak rakstit komentarus!!! Vienmer izlasu Jusu komentarus ar patieso interesi! Visdzilaka ciena, ludmila
nn
n
"koks un mashiinbuuves, metaalapstraades produkti, preces, kuru noiets ir visai stabils.." koks un metals ir buvniecibas izejmateriali.. us, uk un iirijaa buvnieciba ir totaalaa pagrimuma sobriid.. un krievija ari tuliit aizies pa kaaju, ja nafta paliks pie 90 usd... maskavas birzhaas jau otro dienu turpinas katastrofa
smatrii
s
sliecos piekrist Naivam, ka spekulaacijas ir taas, kas buuvnieciibas (un ne tikai) nozari izsita no liidzsvara, tieshi starpnieki starp pirceeju un paardeveeju, taapeec arii abi prezidenta amata kandidaati tagad propagandee, kaa neljaus vairs volstriitai nekontroleeti uzvaariities, kas nu jau var teikt ir par veelu. piekriitu autoram, ka ASV kriize ietekmees arii Latviju. par eksportu gan ne, ja paskataamies, kas ir muusu galvenaas eksportpreces - koks un mashiinbuuves, metaalapstraades produkti, preces, kuru noiets ir visai stabils. arii ekonomiskaas attieciibas ar Krieviju u.c. austrumu tirgiem daljeeji garantee stabilitaati.
d'Andris
d
Krīze ir tāpēc, ka A ņem no B, bet B ņem no C, C no D, D ....N. Visi no B līdz N ir baigie biznesmeņi, jo kāds viņiem parādā miljonu (paši gan arī parādā miljonu). Ja A miljonu neatdod, tad izrādās tirgū ir bankrots no B līdz N. A šad un tad izlien vispār bez zaudējumiem :) Kaut kad 90-tos bija pareģojumi. Es jau vairs neatceros avotus :) Pēc sievietes prezidentes Latvijā vēl pasaules tirgoņiem jābankrotē. Šis laikam ir tas gadījums :)) Pārāk daudzi sēž darba tautai uz kakla biržās, bankās, fondos ... un valdībās
Naivs
N
Es nesaprotu, kur ir pazudusi tā banku zaudētā nauda, jo nauda jau gaisā neizkūp - tā vienkārši maina īpašnieku. Jautājums ir, ja bankas naudu ir zaudējušas, tad kas to ir ieguvis ? Vai tie ir hipotekāro kredītu ņēmēji ? Bet viņi taču par to naudu ir nopirkuši mājas, bet citi, kuri ir cēluši mājas, ir pirkuši materiālus, ēduši, utt. Bet varbūt paši hipotekārie kredīti ir tikai aisberga redzamā daļa ? Bet lielākā problēma varētu būt tirdzniedzība ar tā saucamajiem vērtspapīriem, kuriem patiesībā nav nekādas faktiskas vērtības, izņemot cerību uz peļņu kaut kad nākotnē. Tas nozīmē, ka tiek pirktas un pārdotas nevis reālas lietas, bet gan tikai ilūzijas. Un tas tiek darīts par reālu, bet nevis ilozoru naudu. Galu galā problēma izrādās tāda, ka naudas aptiesībā ir daudz vairāk nekā reālo labumu, kas par to nopērkami. Tāpēc ir svarīgi noturēt šos ilūziju jeb finansu tirgus pie dzīvības, jo tā ir pati kapitālisma būtība... Savādak ir krahs, totāla devalvācija, haoss un kārtējā revolūcija...
Senais
S
Būtu jau labi, ja Jūs atrastu vairāk laika rakstīšanai.
mb
m
Avoti, kur runaajushi ar Wall Street brokeriem, gan noraada uz vinju attieksmi. Vinji runaa pusliidz mieriigi - Jaa, ir nepatiikama sajuuta pamostoties sajust visaa dziivokliii gaazes smaku. Tomeer peec tam, kad atveersi logu un to izveedinaasi tad briesmas buus noveerstas un vareesi arii atrisinaat galveno probleemu. Vismaz vakardien akciju kursu kritums nebija tik dramatisks kaa tika sagaidiits. Diena beidzaas pat uz ceriigas nots.
d'Andris
d
Latvija kā autobuss. Valsts budžets kā benzīns. Varam taupīt - braukt ekonomiski vai liet bākā mazāk benzīna (???). Ekonomiska braukšana ir jāmācās - ieklausīties, kur pasažieri grib nokļūt, pareizi izvēlēties maršrutu, pareizi gāzēt un īstajā laikā bremzēt. Ieliet mazāk benzīna var uzreiz. Bet jālej vismaz tik daudz, lai līdz nākošajam benzīntankam aizbrauc, citādi no stāvošā autobusa pasažieri izkāps un iesēdīsies citos (Īrija, Lielbritānija, Skandināvija, Krievija ...). Atpakļ dabūt būs grūti - nebēs vairs kam biļetes pārdot (nodokļus iekasēt).
Econ
E
Tāds ir rezultāts, ja slēdz derivatīvu uz derivatīva - ar vienīgo vēlmi saražot naudu, neko nedaraot, bija jau tikai laika jautājums, kad tas viss beigsies, tāpat kā Latvijā.
Ērglis
Ē
Iegādājas bankrotējošos uzņēmumus tāpēc, ka ja tie aizietu pa burbuli, ASV ekonomika sagāztos kā kāršu namiņš.
Vecis
V
"Kapitālismā tirgi paši sevi regulē" . "Jo mazāk (valsts) rejulē , jo labāk." Tā borē arī klasiskā kapitālismal teorija. "Nekādu valsts iejaukšanos kap-sistēmā". Tā, starp citu piebalso arī mūsu valdība. Privatizēt LATTELEKOM.! PRivatizēt LATVENERGO! Tavu brīnumu.ASV- kapitālisma citadele rīkojas ačgārni- darbina naudas drukājamo mašīnu un iegādājas bankrotējošos uzņēmumus.. Uz priekšu! Uz sociālismu? SOc-kapitālisms? Kap_sociālisms. Kapitālisms ar cilvēcisku seju? Tiešām?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas