Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Pavļuts aicina atsākt starpvaldību sarunas, lai nodrošinātu alternatīvas dabasgāzes piegādes Baltijā

Piektdien, 22.februārī, piedaloties Eiropas Savienības (ES) Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sanāksmē, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts aicināja Eiropas Komisiju (EK) un Baltijas valstu atbildīgos ministrus iespējami ātrāk atsākt starpvaldību sarunas par labāko reģionālo risinājumu alternatīvu dabasgāzes piegāžu nodrošināšanai, tostarp par reģionālā sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) termināļa iespējamo būvniecību, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijā.

"Pagājušajā gadā Ekonomikas ministrija uzsāka praktiski īstenot nepieciešamās darbības, lai ieviestu 3. Enerģētikas paketes direktīvas prasības un tādējādi nodrošinātu Latvijas dabasgāzes tirgus liberalizāciju un alternatīvas dabasgāzes piegāžu iespējas. Ir jāturpina aktīvs darbs, lai samazinātu Latvijas un visa reģiona atkarību no viena gāzes piegādātāja," sacīja ministrs.

"Valdības uzdevumā esam veikuši rūpīgu un detalizētu juridisko un ekonomisko analīzi par Latvijas dabasgāzes tirgus liberalizācijas iespējamajiem modeļiem un jau tuvāko nedēļu laikā ar to iepazīstināsim valdības locekļus. Lai nodrošinātu pēc iespējas efektīvāku Latvijas gāzes tirgus liberalizāciju, svarīga ir arī reģionālā infrastruktūra, tāpēc esmu aicinājis partnerus un EK iespējami ātrāk atsākt sarunas par ekonomiski un tehniski izdevīgāko risinājumu alternatīvu dabasgāzes piegāžu nodrošināšanai," uzsvēra D.Pavļuts.

Pagājušā gada novembrī EK konsultanti nāca klājā arī pētījuma secinājumiem un rekomendāciju par reģionālā SDG termināļa būvniecībai piemērotāko vietu. Latvija, iepazīstoties ar pētījuma secinājumiem un tajā izmantotajiem kritērijiem, aicināja EK organizēt visu projektā potenciāli iesaistīto valstu kopīgu tikšanos, lai turpinātu starpvaldību sarunas un diskutētu par dažādiem gāzes tirgus diversifikācijas risinājumiem.

Latvija vairakkārt ir paudusi gatavību diskutēt starpvaldību līmenī par pētījuma secinājumiem, lai ekonomiski izdevīgākajā veidā nodrošinātu alternatīvas dabasgāzes piegādes Latvijas patērētājiem un dabasgāzes tirgus izveidi reģionā. Latvijas galvenā interese ir dabasgāzes tirgus faktiska izveidošana reģionā, nevis konkrēts infrastruktūras objekts vai tā atrašanās vieta. Taču lēmums par infrastruktūras objekta vietas izvēli ir jābalsta ekonomiski pamatotos apsvērumos, neradot nepamatotas izmaksas Latvijas patērētājiem un nodrošinot projekta zemākās izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas