Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

PCTVL rosina palielināt palīdzību denacionalizēto ēku īrniekiem

PCTVL skatīšanai Saeimā iesniegusi grozījumus likumprojektos, kas paredz palielināt valsts budžeta mērķdotācijas palīdzības nodrošināšanai denacionalizēto ēku īrniekiem, vēsta BNS.

PCTVL Saeimas deputāts Vladimirs Buzajevs piektdien žurnālistus informējis, ka PCTVL sagatavojusi grozījumus likumā par dzīvojamo telpu īri, kā arī likumā par palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā.

Grozījumi likumā par dzīvojamo telpu īri paredz noteikt kārtību, kādā pašvaldība informējama par tiesas procesu saistībā ar īrnieku vēlmi mainīt īres maksu denacionalizēto ēku iemītniekiem, kuri ir maznodrošinātie. Pašvaldība šajos tiesas procesos varētu piedalīties trešo personu statusā.

Šie likuma grozījumi arī paredz noteikt, ka īres valde ir tiesīga sniegt ne tikai konsultācijas un ieteikumus, bet arī atzinumus. Īres valde uz sēdēm arī būtu tiesīga uzaicināt jebkuras personas, kuru tiesības un pienākumi saistīti ar valdes sēdē izskatāmajiem jautājumiem.

Savukārt grozījumi likumā par palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā paredz nostiprināt pašvaldības tiesības bez maksas saņemt dokumentus, kas satur ziņas par īrnieku deklarētajām dzīvesvietām. Pašvaldībai būtu tiesības piešķirt dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalstu iedzīvotājiem, kas tiek izlikti no dzīvojamajām telpām sakarā ar īres līguma termiņa beigšanos.

Likuma grozījumi arī paredz noteikt, ka ne tikai pašvaldība, bet arī valsts pilnībā sedz kredītprocentu maksājumus par dzīvojamās telpas iegādi vai būvniecību īrniekiem, kuri lieto dzīvojamo telpu denacionalizētā vai likumīgiem īpašniekiem atdotā mājā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas