Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pēc aizrīšanās ar ēdienu, klausot mediķu pamācībām, māte izglābj bērnu

Bērna mātei, sadarbojoties ar mediķiem, izdevies izglābt savu trīs gadus veco bērnu, kurš bija aizrijies ēšanas laikā un kā rezultātā bija apstājusies elpošana.

Pēc aizrīšanās bērna māte nekavējoties izsauca ātro palīdzību. Kamēr brigādes mediķi vēl bija ceļā pie mazā pacienta, dežūrārsts pa telefonu sacīja, ko mātei darīt. Mediķi pie mazuļa ieradās sešu minūšu laikā. Bērna mātes rīcība, precīzi izpildot telefoniskos norādījumus, veiksmīgi ļāvusi atbrīvot bērna elpceļus no svešķermeņa un,  dienesta mediķiem ierodoties, bērns jau bija sācis klepot un raudāt. Bērns nogādāts slimnīcā.

Ātrās palīdzības mediķi norāda, ka māte reaģējusi adekvāti un drosmīgi, precīzi izpildot norādījumus, jo ne vienmēr cilvēki līdzīgās kritiskās situācijās spēj pārvarēt bailes un rīkoties.

Mediķi atgādina - ja cilvēkam elpceļus nosprostojis svešķermenis un cietušais pats to nespēj izklepot un ir iespējama smakšana, nekavējoties jāsauc ātrā palīdzība, kā arī jāmēģina cietušajam palīdzēt, noliecot viņa ķermeņa augšdaļu un izdarot uzsitienus starp lāpstiņām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas