Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pēc pārkāpumiem lūstošo kuģu iegādē vērtē piecas NBS amatpersonas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kas par to
k
ta bija tikai nodoķlu nauda, nevienam tā neientrisē, ar to var darīt kā grib, un nebus atbildība. tas atkartojas katru dienu, katru nedēļu katru mensi, katru gadu latvijā. kurš šitādus politiķus ir ievelējuši. ak vai, ak vai, mes paši esam ievelējuši oligarhu partijas lai mums parstav. ak vai, ak vai!
cita
c
Vai ari no holandiesu uz vacu pat labak.
cita
c
Man ir cilveks, kas prastu no holandiesu uz anglu partulkot tehniskos tekstus. Un tad no anglu uz latv. jau butu daudz vieglak. Bet tur jau taa lieta, ka visi darijumus veic pa kluso, ja pasi nesajedz, tad izliekas, ka sajedz!
mērglis
m
šis gadiijums tikai paraada ka riikojamies ar valsts naudu kaa malku... gan jau kaads uzvaariijaas ..
re kā!
r
Uz jautājumu, vai viņam šī lieta varētu maksāt amatu, A.Pavlovičs atbildēja: "Varbūt arī maksās. Es izcietīšu jebkuru disciplinārsodu, bet neesmu gatavs uzņemties ne politisku, ne juridisku atbildību, vienīgi morālu." Viņš neesot jurists, nedz arī JS rīcībā esot līgumu daļa, un iepirkumu rīkojusi AM un NBS. Aizsardzības ministrs iepirkuma laikā bija Einars Repše (JL), NBS komandieris — Gaidis Zeibots. AM dienesta izmeklēšanas materiālus lūgšot vērtēt arī Ģenerālprokuratūrai. KNAB jau ilgāk pēta iespējamu interešu konfliktu, jo viens no iepirkumā iesaistītajiem bijis saistīts ar tulkojumu firmu.
Tiks
T
"Nezinu, kā interesēs viņi strādāja, bet tās noteikti nebija valsts intereses," teica aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS), kurš lūdzis AM juristiem izvērtēt iespēju piedzīt no vainīgajiem zaudējumus civiltiesiskā kārtā. -------------------------------------------------- -------- kas nu ir, tas ir! Starp citu Aizsardzības ministrs Imants Lieģis ir viens no SAKARĪGĀKAJIEM ministriem, kuram tagad jāstrēb bijušo ministru TP klaunu - Slaktera un Veldres sataisītie sū ...
He
H
Lūk, kā izskatās "kampaņa medijos"... Paldies "Dienai" par mācību kā mūsu prese veic "objektīvu", "vispusīgu" un "dziļu” faktu izklāstu un analīzi ...
Ēriks
Ē
Viss ir relatīvs.Ja aizsardzības ministrs būtu bijis Godmanis vai Šlesers,nevis Repše,tad pat 40 tūkstošu nemākulīgu tērēšanu Aivars Ozoliņš vai tas pats Repše mums atgādinātu desmit gadus.Bet Repšem pārmest kaut kādu 40 miljonu latu izšķērdēšanu taču nav patriotiski....Brīva prese ir brīnišķīga lieta.Lasītājam nav jālauza galva par faktiem.Sarmīte Ēlerte vai Raudseps pateiks priekšā,kuru slavēt,kuru lamāt.Par kuru balsot...
K-K
K
... Sis nav vienigais gadijums, kad 'vecas' NATO valstis iegruz brakus 'jaunajam' - piemeram, Britu karalvalsts 4-6 zemudenu 'davana' Kanadai, kuras vel joprojam atrodas nelietojama, vai bistam stavokli, un izmaksajusas nepartrauktos remontejumos jau dubultigu sakuma cenu ... bet neviens netika tiesats personigi - tiesajas valdibas ... ... Jaiesudz Niderlande ...
Bomzis Vamzis
B
Visi NBS iepirkumi gāja caur AM. Un kājas visos šajos iepirkumos ir AM Valsts sekretāra E.Rinkeviča. Pārējie ir izpildītāji. Tas ir grupoviks.
Kaspars Gasūns
K
Vai kuģi bija vai nebija vajadzīgi, tas ir cits jautājums. Mums galu galā ir arī NATO saistības par noteiktu summu "notriekšanu" aizsardzībai. Nezinu par haosu iepirkuma procedūrā. Tas arī ir atsevišķs jautājums. Tomēr attiecībā uz tulkojumiem gan varu pateikt savu profesionāļa skatījumu. Iztulkot no holandiešu uz latviešu valodu tik apjomīgu tehnisko tekstu praktiski nav iespējams - mums tam nav vajadzīgo cilvēkresursu. Arī cena tādam tulkojumam, ja to pasūta kādā Nīderlandes tulkošanas aģentūrā, būtu ļoti augsta, teiksim, no 35 līdz 50 Eiro lapā - atkarīgs no firmas mēroga un prestiža. Un tas ir, nerēķinot specifisko valodu kombināciju un tehnisko raksturu. Praktiski vienīgā iespēja ir tulkot caur citu - daudz plašāk zināmu, piemēram, angļu, vācu vai krievu - valodu. Risinājums izmantot jau esošu radniecīgu kuģu instrukciju ir pietiekami racionāls. Kaut gan kompānijai, kura grib ko tādu tulkot par 4 Ls nedrīkst uzticēties kategoriski - tā instrukcija nebūtu lasāma nekādā gadījumā. Zemākā civilizētā cena varētu būt 10 Ls, un arī tad tikai uz apjoma rēķina.
ABC
A
Šādi kuģi mūsu apstākļos patiešām ir nepieciešami. Tas, ka Atis Slakteris ir plaši pazīstams mahinators, vēl nenozīmē, ka kuģi un instrukcijas vispār nebija vajadzīgas.
ABC
A
Ko tur saprot juristi? Atis Slakteris ir izcils finanšu speciālists un šādas summas maksāšana viņam ir "nothing special".
targash
t
Tos kuģus mums ļoti vajadzēja. Labi ka mums ir tāds Repše, kas nešaubīdamies izlēma ziedot 40 miljonus mūsu drošībai. Lūk veiksmīgas sadarbības paraugs ar mūsu nīderlandiešu draugiem. Neaizmirsīsim, ka lūžņi noderēs mūsu Liepājas metalurgam, tādējādi nebūs jāiepērk izejvielas Krievijā.
???
?
nu nē ar tādiem sīkumiem AM juristi netiek traucēti :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas