Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pēc premjera iebildēm tomēr veidos sarakstu ar ārzonu valstīm

Pēc premjera iebildēm valdība uz nedēļu atlika jautājuma par termina «ārzona» definēšanu interešu konflikta novēršanas likumā. Ierēdņiem būs jāizstrādā konkrētu valstu saraksts, kuras atbilstu ārzonas statusam.Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bija rosinājis definēt terminu «ārzona» jeb «ofšors», par vienu no pazīmēm nosakot tādu valsti vai teritoriju, kuras normatīvie akti vai administratīvā prakse liedz noskaidrot sabiedrības patiesos labuma guvējus.

Tas nepieciešams, ņemot vērā problēmas, kas rodas, piemērojot likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» normas.

KNAB uzskata, ka termina «ārzona» skaidrojumu nepieciešams saistīt ne tikai ar juridiskās personas ģeogrāfiskās atrašanās vietu, bet arī kritērijiem, tādēļ otrdien valdībā iesniegtajam ziņojumam nebija pievienots konkrētu valstu saraksts, uz kurām būtu attiecināms «ofšora» statuss. Tam iebilda premjers Valdis Dombrovskis (JL). «Kolēģi, es ne līdz galam saprotu, kā mēs varam nodefinēt ārzonu, nenosaucot nevienu valsti vārdā?» debatējot par ziņojumu, jautāja premjers, vēsta portāls db.lv. Viņaprāt, nav pieņemama prakse, ka katrā konkrētā gadījumā, vērtējot kādas amatpersonas darījumus un īpašumtiesības, tiktu vērtēts, vai darījums noticis caur "ārzonu". Premjera pozīcijai piekrita Finanšu ministrijas (FM) ierēdņi, lūdzot jautājuma izlemšanu atlikt uz nedēļu.

Uz šī informatīvā ziņojuma pamata valdība bija plānojusi uzdot KNAB kopā ar FM sagatavot un līdz 2010. gada 1. septembrim iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā», definējot terminu «ārzona».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas