Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pēc saņemtajām sūdzībām LTV analizēs Streipa darbu

Ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušos pretrunīgos komentārus, Latvijas Televīzijas (LTV) redaktori un raidījumu veidotāji tuvākajā laikā analizēs Kārļa Streipa darbu, komentējot Eirovīzijas dziesmu konkursu - šāds ieraksts šodien pēcpusdienā parādījās LTV mājas lapā foruma sadaļā, rakstītāja bija portāla administratore. Latvijas televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots _Dienai _apstiprināja, ka saņemtas sūdzības par K.Streipa Eirovīzijas dziesmu konkursa komentēšanu, tāpēc to LTV izvērtēšot.

E.Kots pats neesot dzirdējis K.Streipa komentēšanu Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā: «Godīgi sakot, skatījos bez skaņas, tikai fonā, man bija citas sarunas». Tāpēc viņš nevarēja detalizēti stāstīt par sūdzībām, kas saņemtas par K.Streipa komentāriem Eirovīzijas dziesmu konkursā. «Saņēmu ziņas par Streipa komentēšanu, ka komentārs bija ne pārāk neitrāls un profesionāls,» saka E.Kots un piebilst - es varu teikt tikai to, ka sūdzības iepriekš saņemtas arī par K.Streipa LTV vadīto raidījumu Skats no malas.

E.Kots saka – bažas ir par to, ka K.Streips varētu būt pārkāpis diezgan daudz žurnālistikas ētikas un profesionalitātes kritēriju. «Tas pats gadījums, kad Ainārs Dimants tika apklusināts ar frāzi - turi muti, kā arī tiek lietots vārds «banda». Televīzija pašlaik šo jautājumu risina,» viņš teic. Jautāts, kādi varētu būt risinājumi, ģenerāldirektors min vienu iespējamo - varētu nepagarināt līgumu.

LTV mājas lapas forumā K.Streipu kritizē pārsvarā par to, ka viņš Eirovīziju komentējot neprofesionāli, kā arī peļ viņa valodas lietojumu, subjektīvismu. Tiesa, šie komentāri nav ļoti konkrēti. LTV 1.kanāla direktore Baiba Šmite arī saka, ka saņemtas vairākas skatītāju vēstules par 12.aprīļa raidījumu, kurā K.Streips netaktiski apsauca vienu no diskusijas dalībniekiem Biznesa augstskolas Turība profesoru A.Dimantu.

Šaubas par žurnālista K.Streipa objektivitāti un politisko neitralitāti paudis arī Tautas partijas Jaunatnes organizācijas priekšsēdētājs Mārtiņš Zemītis.

No K.Streipa Dienai teiktā izriet, ka viņš dzirdējis neoficiālas ziņas, ka Skatu no malas rudenī varētu vairs nerādīt. «Es ļoti ceru, ka tā nav taisnība. Reitingi raidījumam ir ļoti labi, ir jau 15.sezona. Turklāt Latvijas televīzijā nav neviena cita raidījuma, kurš atskatās uz iepriekšējās nedēļas svarīgākajiem notikumiem,» saka K.Streips. LTV vadība esot vienreiz sūtījusi rakstiski aizrādījumu par A.Dimantam veltīto repliku, kuru viņš teicis ar smaidu pēc trim mēģinājumiem iejaukties A.Dimanta runas plūdos. Citādi K.Streipam neapmierinātību par raidījumu vai Eirovīzijas komentēšanu LTV neesot nekādi paudusi. Tiesa, K.Streips arī saka - no raidījuma Skats no malas nevajadzētu sagaidīt, ka tas stāstīs nekritiski tikai par labo, kas notiek Latvijas politikā, jo tas ir analītisks raidījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

TAUTAS BALSS RAKSTĪJA

 

Lasītāja vēstuli Tautas balss kanāla varat lasīt šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas