Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pensijas vecuma pedagogu atlaišanai nav likumīga pamata

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
bankrotejusi valsts
b
Likumdosana neparedz? Likumus tacu var dazas dienas mainit, lai paredz
Jasmīns
J
šis moments attiecas uz visu nozaru pensionāriem,ne tikai uz skolotājiem,jo kā jāsamazina štatu vietas,tā pirmos pensionārus,nav jau agrākie laiki,ka vecos ļaudis kāds cienīja,vai respektēja,tagad ar kāju pa pēcpusi in lasies uz mežu,bez vaukšķēšanas.
padoms
p
Ļoti pareizi,ministrei taisnība.Pensionāriem jāiet pelnītā atpūtā.Dzīve pati noliks visu savās vietās.
atis
a
Atkal taisa prbolēmu tur kur tās nav,mums ir divi fizikas skolotāji ,viens pesionārs ja klašu komplekti samazināsies kuru tad atlaist ? Ja 'kaimiņu skolu slēgs skaidrs ka jāatlāiz mūsu pesionŗsārs savādak kur tad pēc pāris gadiem ņems fizikas skolotāju mūsu pensinārs paliks galīgi vecs ,tas no kaimiņu skolas jau būs Īrijā.
Ministrei taisniba!
M
Esmu Liepājas Universitātes mācibspēks, un līdz pensijai nedaudz gadu. Tomēr atbalstu ministri.Žēl skatīties,ka katra otrā mana studente nevis strādā skolā, bet RIMI un citos veikalos par pārdevējām!!!
jau studentu mamma
j
Domāju, ka sijāt skolotājus pēc vecuma arī nebūtu īsti pareizi. Tomēr noteikt kaut kādus kritērijus, pēc kā vērtēt skolotāju darbu, vajadzētu, piemēram, skolēnu sekmes eksāmenos, kvalifikācijas celšana, utt. Atbilstoši tam noteikt arī algas lielumu. Nevis kā tagad, visiem piemaksas par kvalitāti, bet kvalitātes ta nav.
Pareizi,Koke!!
P
ATBALSTU KOĶI!!!
!!!!!!!!!
!
Mana meita pabeidza sporta pedaģoģiju ,un nevarēja šeit dabūt darbu ,jo daudzās skolās ,tieši tā arī pateica ,ka vecie skolotāji vēl kamēr kustās .................vietu nav. Tas nav vienīgais gadījums. Piecus gadus nomācoties........... bija jādodas projām strādāt uz Angliju. Pensionāri tieši ir ieinteresēti nelaist savās vietās jaunos ,lai tik vairāk brauc projām no valsts. Tāda ir pensionāru politika.
'"Ciks
&
Bez likuma panta no pensionāriem vaļā netikt. Jo tā ir tāda škira ,kura strādās līdz kapa malai,bet jūs jaunā paaudze sēžat un dzīvojiet badā,bez darba vai brauciet projām no Latvijas . Tāda ir mūsu nesaprotoša sautīga inteliģence.......!!!!!!!!!
Francis
F
Latvijā ir liela problēma ar skolotājiem. Skolu direktori ir šausmās par to, kur ņemt pedagogus. Tos pašus esošos tad nu lūdz tajā priekšmetā paņemt pusslodzīti un šajā pieķert 0,25 slodzi. KUR JŪS ESAT, JAUNIE SKOLOTĀJI?
SISĪ
S
Harbacēviča un Verze varētu paklusēt. Neko loģisku vēl nav pateikušas un arī izdarījušas. Pašas ,lai iet pelnītā atpūtā.
SKAIDRS
S
Skolotājiem pensionāriem jābūt laimīgiem ,ka viņiem ir pensijas ,bet mums jaunajiem ir vēl ļoti daudzus gadus līdz tai jānostrādā. Tāpēc šiem skolotājiem vajadzētu būt tik daudz goda prāta un pašiem atbrīvot savas vietas jaunajiem pedagogiem . Lai viņi nespļauj DIEVAM acīs.
Skolotāja iesācēja.
S
Nevajag muļķigi domāt ,nebūs ,kas nāk skolās strādāt ,tīe vecie skolotāji vienkārši nelaiž skolās ienākt jaunajiem skolotājiem, Pilnīgi piekrītu ,ka sasniedzot pensionēšanās vecumu skolotājiem skolās un pasniedz'ejiem augskolās ir vienkārši jāatstāj darbs un jādod vieta jaunajiem pedagogiem , likuma kārtā. Ļoti pareizs solis no ministres puses.
Vita
V
To kā likumu ieviest droši vien, ka nevajag, bet kopumā gan tādai nostājai vajadzētu būt! Tāpēc jau ir tāds jēdziens, kā pensija un pensionēšanās vecums! Protams, pensionārs var palikt darba tirgū, ja sevi pierāda kā sabiedrībai nepieciešamu darba rūķi, bet vai tai pašā jomā, kur strādājis pēdējos 30 gadus un vai situācijā, kad ped. ir par daudz tādēļ, ka vienkārši bērnu ir par maz?
Francis
F
Izglītības ministre savā tuvredzībā pārspēj jebkuru ministru! Izglītības kaprace!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Koķe: daudzviet Eiropā skolotājiem neapmaksā atvaļinājumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas