Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pensiju samazināšana iedragā uzticību sociālajai sistēmai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nu jā
n
šitas tikai tā - STARP CITU: ... "''...E.Rudzītis gan uzsver — sociālās sfēras izdevumi jāmazina tikai tad, kad veikta valsts pārvaldes "tīrīšana", likvidējot aģentūras, apvienojot ministrijas un novēršot nesamērīgi lielos pārvaldes tēriņus. ".. ...........protams, šis noteikums NAV IZPILDĪTS, bet pensionāri jau apstrādāti. mūsu valstsvīri ir bez mugurkaula. daži gan par to runā saeimas šedēs un arī nebalso tautai par sliktu, bet VIŅI NEKO NESPĒJ panākt pret vairākums gļēvumu un nekaunību.
Tas
T
Tas ko tagad dara mūsu finanšu ministrs,valdība,atdādina 90.g mafijas darbošanos,jo tad viņi tā darīja ,ka bez brīdinājuma ,atņēma naudu kam vien gribēja. Tad to darīja nelikumīgi,bet tagad viņi to dara ar likuma spēku,ko priekš sevis izdeva,kurš stāv pretī Latvijas un Eiropas Savienības likumiem.Ar likuma spēku aptīra savu tautu.
Lilita
L
SVF naudu par mūsu politiķu slinkumu nemaksā,jo reformas netika veiktas,bet nauda tika nokāsta no nabagākajiem,lai tagad nabagākie uzturētu no tās atņemtās naudas, mūsu slinkos politiķus ,kuri sev par sliktu ,nepadarītu darbu un slinkumu maksā sev ievērojamu algu. Pensionāri un maznodrošinātie uztur mūsu politiķus. Kurā valstī vēl tā notiek.,nevienā.Tā notiek tikai Latvijā.Cik ilgi mēs to pacietīsim.Meli ,viltības ,visatļautība,nerēķināšanās ar cilvēkiem,slinkums,nekompetence,tas ir tikai dažas lietas ,kā varētu raksturot politiķus Latvijā.
TAUTIETE
T
Un labaakais - solidaaros pensionaarus solidaarie namiipashnieki vai apsaimniekotaaji par iires un komunaalo maksaajumnu kaveeshanu vai nemaksaashanu saaks deporteet no dziivokljiem uz ... uz kurieni?
Jā,
J
lai nesapriecājas-tūlīt būs prasība ST un dabūs visu pensionāriem viņu personīgo īpašumu(pensiju) atmaksāt, tā ka skan!
Nika
N
Atbildes solis pensiju samazināšanai varētu but šāds - atsienieties no manis, strādājošā, ar saviem nodokļiem; es paturēšu visus 100% bruto algas un kārtošu savas problēmas. Nevis no manis paņems 2x - nodokļos un pēc tam maksas pakalpojumos.
Tūta
T
Neko labu jau no Labklājības ministrijas arī nevarēja sagaidīt, bet, ja 3 mēnešus slēpjas no pilsoņiem, tad nedēļas laikā var visu tikai salaist pilnīgā tūtē.
Pēteris
P
Jebkurš lēmums, kurš mazina ekonomisko rosību (ja cilvēkam kļūs izdevīgāk nestrādāt, neka strādāt), beigu beigās rada problēmas visai sabiedrībai.
Blēži
B
Labklājības ministrija kārtējo reizi melo — ja soc.budžetā gada sākumā bija gandrīz miljards latu uzkrājums, un 5 mēnešos negatīvā bilance ir 71 miljons latu, tad nekādi nasanāk, ka nenogriežot izmaksas naudas tām sociālajā budžetā pietiktu vien diviem gadiem
Makaroni
M
Pieņemot antikonstitucionālus lēmumus, valdība mēģina "sabāzt batonus ausīs" un "uzkarināt makaronus uz acīm" starptautiskajiem aizdevējiem. Visa šī ieturētā nauda būs jāatmaksā, tādēļ ietaupījums ir fiktīvs.
Blēži
B
Kādēļ man šai valstij maksāt nodokļus? Kad es maksāju, man saka, ka es saņemšu tādus un tādus pakalpojumus un tādas un tādas izmaksas. Kad iestājas apdrošināšanas fadījums, izrādās, ka naudas nav.
Pēteris
P
Lielākā prpblēma šoreiz nav tā, ka valdība un parlaments ir izbraucis uz pensionāru, zīdaiņu un jauno vecāku un lielo ģimeņu rēķina, bet tas, ka parlaments ir pieņēmis apzināti antikonstitucionālu lēmumu.
Pēteris
P
Sociālajā budžetā ir tikai viena izdevumu pozīcija, kas nav segta ar iemaksām - tās ir piemaksas par stāžu līdz 1996.gadam. Pārējās nepieder valdībai, bet maksātājiem, tātad valdība šīs pozīcijas nemaz nedrīkst aiztikt. Labajos gados ir jāveido amortizācijas uzkrājums, sliktajos - tas jātērē, bet, ja uzkrājums nav pietiekams, jāaizņemas no pamatbudžeta vai citiem aizdevējiem. Ja arī tad vēl nepietiek, jāaizņemas no pašiem pensiju un pabalstu saņēmējiem (ieviešot atlikto maksājumu daļai no izmaksas). Ja problēma ir ilgsyoša, jāpārskata iemaksu likmes atbilstība pakalpojumam.
ABC
A
Tur nav, ko meklēt, es Tev bez meklēšanas varu nosaukt sociālā budžeta izzadzējus:TP un LPP/LC.
Jā,
J
es arī gribu zināt, kur palika lielās naudas sociālajā budžetā? Kurš ir jāsauc pie atbildības par tā izšķēr'dēšanu? Lūdzu, atbildīgās iestādes, sāciet meklēt vainīgos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas