Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Pētījumā secināts, ka politiķi nedomā par valsts nākotni ilglaicīgā perspektīvā

Politiķi valsts nākotni uztver četru gadu periodos un nedomā par to ilglaicīgā perspektīvā, secināts pētījumā par 9.Saeimas priekšvēlēšanu laiku, vēsta BNS.

"Latvijā politiķi nedomā un vispār nerunā par valsts nākotni - tā Latvijas nākotne viņiem ir četri gadi. Partijas, cenšoties iegūt labas pozīcijas, ignorē to, ko pašas ir nolēmušas. Arī mediji konceptuāli neskata to, kas notiek pret ilgstošāku pagātni un nākotni," pārdomās par secināto piektdien grāmatas "Latvijas Republikas 9.Saeimas vēlēšanu kampaņa: priekšvēlēšanu publiskā telpa" atvēršanas svētkos dalījās Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Brikše.

Tāpat kā svarīgu secinājumu viņa minēja, ka "patiesībā krievu un latviešu mediju telpas valstī nemaz nav šķirtas, bet gan savstarpēji rezonējas".

Izdevumā apkopoti Komunikācijas studiju nodaļas mācībspēku un doktorantu pētījumi, kā arī žurnālistu raksti par politisko partiju un mediju rīcību priekšvēlēšanu laikā.

"Ne visi lasītāji vēlas burties cauri ļoti akadēmiskiem pētījumiem, tādēļ ir ļoti apsveicami, ka vienā darbā ir apvienots akadēmiskais un žurnālistu skatījums," grāmatas izdošanu komentēja žurnālists un viens no rakstu autoriem Kārlis Streips.

"Krājums ir labs resurss studentiem, taču mēs šo grāmatu centāmies rakstīt arī tiem, kuri nav profesionāli saistīti ar politiku vai medijiem," piebilda Brikše.

Šī ir pirmā no divām grāmatām par šo tēmu - otra, kas vairāk orientēta uz politikas kultūru, jau tiek rediģēta un iznāks pēc neilga laika, pastāstīja Brikše.

Pētījumi atklāj žurnālistikas profesionālisma, reklāmas, sabiedrisko attiecību jomas attīstību, politiskas kultūras līmeni, sekmē pašlaik nozīmīgu politisko, sociālo un kultūras problēmu apzināšanu.

"Latvijai ir jāpārtrauc domāt, ka ar mums notiek kaut kas debešķīgs un unikāls, un beidzot jāveic ilglaicīgi pētījumi šajā jomā," uzsvēra Brikše un piebilda, ka nākamais nepieciešamais darbs šajā jomā ir datu sistematizēšana un sakārtošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas