Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pētījums: 70% uzskata, ka var braukt pēc vīna glāzes izdzeršanas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Daile
D
ir jau visādas glāzes, kā sacīt jāsaka
Juris
J
Tā jau nemaz nav, ka visiem tiek piemēroti vienādi normatīvi! :) Vienmēr taču pastāv iespēja - 'zvans draugam' !
Juris
J
No maniem novērojumiem (24gadi) ir tā - kādi 3% no autovadītājiem uz ceļa ir bīstami arī ar 0,0 promillēm ! :) Otrkārt, noguris autovadītājs ir bīstamāks par 0,5 promilles dzērušs. Treškārt, kādreiz uz autobusu vadītāja durvīm bija uzrakstīts: "vadītāju netraucēt un nesarunāties!". Tam ir zināms pamats, vienīgais CSN manā pieredzē bija tieši no tā, ka sieva neprata novaldīt muti, konkrēti nokaitināja. :)
zebra
z
Var būt skaidrā un pārgalvīgs braucejs un pilnā un akurāts. Satiksmes negadījumu cēlonis ir drīzāk savu spēku pārvarēšana. Kāds kas visu mūžu braucis ātri, arī pratīs noreaģēt, kāds kam reakcija vāja - ne, ir dzēris vai nav tam maz nozīmes. Reakcija galu galā ir lieta ko trenē - to zinās visi, kas trernējušies pingpongā. Varbūt tās promiles vajadzētu pielīdzināt stāžam un negadījumu skaitam. Citādi ierobežojot par daudz tiek izdarīts cits kaitējums - faktiski cilvēku brīvības apspiešana. Dažreiz ir svarīgi socializēties, varbūt svarīgāk ekā ievērot normas. Ko gribēju teikt - nevajag piemērot visiem un visos gadījumos vienus normatīvus.
znaroks
z
ko nu muldās, vienu jau var vienmēr ;)
Metsasisu
M
Potenciālos slepkavas ar alkoholu asinīs pie stūres jāsoda vismaz ar acumirklīgu braucamā konfiskāciju,bez iespējas pārsūdzēt, protestēt. Protams ar vadītāja apliecības atņemšanu vismaz uz vienu gadu.
....
.
Kā nu kurš, vienam polšs ribās un aizbrauc,ka rūc,otram glāze kefīra un kokā iekšā.
Sviests
S
Paskaties uz saeimu, kas tās šausmas tur ir savēlējis, 9.klases matemātikas eksāmens izrādās lielai daļai neatrisināms - kāds tur genofonds, stulbums valda pār pasauli !!! Kāds Tev sakars ar veselo saprātu, beidz - visvairāk cilvēku mirst savā gultā, tā kā gulta ir daudz bīstamāka par jebko citu, tā kā labāk neiet gulēt:) Daudz vairāk nositās skaidrā nekā pālī, ātrums ir daudz biežāks avāriju iemesls, un tie kas uz pohām no rīta tiek izvilkti no sastrēguma, nu drausmīgi kādu apdraud. Starp citu Zeltene ļoti labi noformulēja problēmu, un nav ko te visu novelt uz glāzi vīna, nevajag skatīties tikai glāzē:)
vajag gan
v
Pamats tāds, ka 1) bez noteikumiem pastāv vēl arī veselais saprāts, 2) paši varat sisties nost, ja gribat, genofonds no tā tikai uzlabosies :) bet jūs apdraudat arī citus satiksmes dalībniekus.
zeltene
z
nu tiešām, nevajag visu pārspīlēt. pat vīna glāzi pie vakariņām nevar dzert?? es domāju, ka ir daudz nopietnākas problēmas uz ceļiem, par ko satraukties.....
dzîvoju FR
d
Nu nu, nav tâ, ka Francijâ dzer tâ. Un te pie 0.4 promilém braukshanas tiesîbas ir nost. Pie atkârtota pârkâpuma arî cietumsods ap 3 mén. un nemaz nerunâsim par naudas sodiem.
XAU
X
Nesaprotu, ko Tu gribi pierādīt. Ja noteikumos rakstīts, ka drīkst braukt ar 0.5 promilēm, tad kāds pamats kaut ko pārmest cilvēkiem, kas ievēro noteikumus? Lamā tos, kas noteikumus neievēro - tici man - tādu ir pietiekami. Reakcijas laiks var samazināties ne jau tikai alkohola dēļ - tam var būt dažādi iemesli. Tad jau vajag mērīt nevis alkohola līmeni, bet gan reakciju, un kam slikta - to nemaz nelaist pie auto vadīšanas :)
rītagailis
r
mana massa ir 110 kg , 18 00 liidz 21 00 parasti izdzeru 07 , jaasaka ka neatluuztu , naakošaa dienaa ap 15 00 no promileem nav ne smakas , nezinu kaadeeļ man jaagada liidz 22 00 , es arii nekad akuraat no agra riita nekad nebraucu , bet peecpusdienaa peec maltiites varu mieriigi seesties pie stuures , man rokas netriic un promiļu nav, parasti igaak par 22 00 pie galda neseežu , esmu agrais guleetgaajeejs un agrais riita gailis , ceļos ikdienas 5 00...ar glaazi viina nekad neķeernaajos , kad nav kazai piena tad nav!
vajag gan
v
Iesaku tev aizvērties, ja nav ko teikt. Nekādas sacensības uz ielas nav un nekāds maksimums nekur ne no viena spiests netiek. Normāls pieredzējis autobraucējs pirms sēšanās pie stūres vispār nav dzēris, bet kurš ir dzēris, tas nav ne normāls, ne pieredzējis. Pierādījums tam ir "pieredzējušo" jaunuļu nekrologi katru nedēļu. Tikai muļķis var strīdēties par neko un nevērties ciet, kad vairs nav ko teikt.
Turku Pipars
T
OK, par PUDELI piekrītu, bet tak GLĀZI vīna (0.150 vai 0.200) izdzerot tak nebūs tās 0.5 promiles?!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas