Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pētījums: par spīti krīzei ģimeni un draugus apdāvinās

Lai arī ekonomiskā situācija Latvijā ievērojami pasliktinājusies, lielākā daļa jeb 92% iedzīvotāju tomēr iegādāsies dāvanas saviem tuviniekiem,

Veikalu tīkla Maxima un tirgus izpētes kompānijas RAIT veiktais pētījums liecina, ka tikai 6% aptaujāto neiegādāsies dāvanas, bet 2% vēl nav izlēmuši, kā tieši rīkosies. Jautāti, kam šīs dāvanas paredzētas, 93% respondentu pauda, ka ģimenes locekļiem, 60% gatavojas iepriecināt arī savus radiniekus, bet 32% apdāvinās draugus. Tikai 15% sacīja, ka dāvanas plāno pirkt arī kolēģiem, un biežāk šādu atbildi izvēlējās sievietes, kas ir uzņēmumu vadītājas.

86% aptaujāto iedzīvotāju atzinuši, ka dāvanas iegādāsies lielveikalos un tikai 5% - gatavos tās paši.

Maxima Latvija noskaidrojusi, ka lielākā daļa jeb 75% iedzīvotāju Ziemassvētkus svinēs mājās kopā ar ģimeni, bet 15% dosies pie radiniekiem laukos. 10% svētkos plāno būt kopā ar draugiem, vai arī vēl nav izlēmuši, ko tieši darīs.

Lai arī Latvijas iedzīvotāji pētījumā atzinuši, ka ekonomisko krīzi izjūt ievērojami smagāk nekā to pauduši Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji, igauņi tomēr biežāk jeb 67% gadījumu sacīja, ka svētku mielastam tērēs līdz 40 latiem. Latvieši šādu atbildi izvēlējās 61% gadījumu, bet lietuvieši - 57%.

Aptaujas rezultāti liecina, ka ekonomiskā situācija ir ieviesusi krasas korekcijas svētku svinēšanas paradumos. Tajā pašā laikā aptaujas rezultāti atklāj, piemēram, ka par spīti sarežģītajai ekonomiskajai situācijai ir palielinājies to iedzīvotāju īpatsvars, kuri svētku galdā plāno likt eksotiskus produktus, proti 24% aptaujāto, parāda pētījums.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas