Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pētnieks: no lata devalvācijas iegūtu bagātie

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
PAREIZI
P
nu bet kāpēc tad par to devalvāciju iestājās tikai trīs AAA,ITKĀ JAU NAV TIE NABADZIŅI.
ciniķis
c
Bišķiņ iesaistīšos, tu uzdevi labu jautājumu - "kāds valūtas kurss liedz ražotājiem samaksāt izmaksas....." es tikai gribēju nedaudz izskaidrot šo tēmu, jo uzskats, ka "mēs neesam konkurēstpējīgi, jo mūsu ražotāji ir glupi un nespēj samazināt izmaksas..." - tas ir politisks uzskats, kas tiek apzināti kultivēts masu medijos un nāk prātā katram vidēju zināšanu pilsonim tiklīdz runa ievirzās "biznesa problēmu gulnē". Es tev īsi pateikšu - ražotājs nevar samazināt: - monopolistu diktētās energoresursu cenas. - tirgū esošo izejvielu cenas no kā viņš gatavo savu produktu. - attīstības kredīta maksājumu bankai - jo tad viņš dabūs soda sankcijas. - ražotājs nevar samazināt arvien pieaugošo nodokļu slogu ( vismaz legāli ne) Tātad, kādas izmaksas ražotājs var samazināt? - darbaspēka izmaksas ( algas) - taupīt uz tualetes papīra, printeriem, toneriem, elektrību, apsardzi - degvielu darba transportam atņemot mašīnas ofisu darbiniekiem, ieviešot stingrāku kontroli, lai nezog. - samazināt savu uzcenojumu gala produktam un samazināt peļņu pazeminot uzņēmuma rentabilitāti. Ne ražotāju ne tirgotāju cenas nekrīt tieši tamdēļ, ka aug energo monopolistu apetīte uz tarifiem un aug valsts apetīte uz nodokļiem. Uzņēmumi bankrotē tieši šo iemeslu dēļ - preces pašizmaksas pārsniedz šīs preces pārdošanas cenu esošajā tirgū!!!!!! Un šī cena visu laiku samazinās, jo patērētājam nav naudas ( budžeta konsolidācijas rezultātā)Pašizmaksā ietilpst viss nosauktais, gan bankas procenti par kredītu, gan komunālie tarifi, gan paaugstinātie nodokļi. Jo vairāk budžetu konsolidēs - jo vairāk uzņēmumiem viņu pakalpojuma vai preces cenas pašizmaksa būš lielāka par patērētāja pirktspēju. Tas nozīmē tikai vienu - kirdik tam visam biznesam un uzņēmumam. Pirmie kritīs tie, kas ņēmuši kredītus bankās. Tie, kam kredītu nav pašizmaksa ir mazāka ( jo nav jāmaksā procenti bankai) tiue noturēsies ilgāk, jo ilgāk varēs pielāgoties krītošam tirgum. Tā, ka viss nav tā, ka "nemākam strādāt", viss ir daudz sarežģītāk:))
Revolt
R
Joprojām jūs neuztverat rakstītā jēgu! Devalvācija nav atkarīga no dabas resursiem ,Tavas,Repšes vai Šķēles gribas bet gan no ekonomiskās situācijas un viņa(devalvācija) neprasīs mūsu piekrišanu. Iet runa tikai par negāciju lielumu - parādi,bezdarbs,iznīkušie uzņēmumi utt.
Ieva
I
Turklāt poļi daudz vinnēja ar spēju piedāvāt citām valstīm letāku, tomēr tīri ciešamu, kosmētiku un vēl šo to, taču pie mums....
Ieva
I
Tad sāc ar to, ka apskaties, cik daudz Polijai ir ogļu un visa kā cita, ko mēs pēc devalvācijas ievedīsim par baismīgu naudu....
Ieva
I
Tu, mīļum, salīdzini Argentīniešu dabas resursus ar mūsējiem, kā arī papēti, ko dakterīši, piemēram, saka par slikti barota cilvēka iespēju izdzīvot 0 grādos, jo daudz vairāk jau ziemā nebūs, kad daudzzīvokļu mājā atslēgs apkuri....Protams, jau tagad atslēgs, tikai pašlaik daļa tomēr maksā....Un stāstīt par granulu katliem, kurus (tāpat kā granulas) neražo un daudzās vietās (piemēram, kravas mašīnās) nemaz nevarēs uzstādīt....
Revolt
R
Es pat jums varu parādīt kas notiks pēc devalvācijas google ievadiet "Five Years of Competitive and Stable Real Exchange Rate in Argentina, 2002-2007∗" Autori Roberto Frenkel,Martín Rapetti
Revolt
R
Vai tad es kautkur esmu teicis ka devalvācija ir brīnumnūjiņa?Es vēršu uzmanību uz neatkarības atgūšanu un suverēnas ekonomikas atjaunošanu.Devalvācija būs tikai sekas valsts neoliberālajai politikai un nekas labs tas nav. Tas kas šobrīd notiek nav nekas unikāls un katrā otrajā jaunatīstības valstī jau ir bijis.Ir pietiekami daudz iespēju,informācijas lai uzzinātu kā tas notika un pareģa spējas šeit nekādas lielās nevajag.
zemietis
z
Atbildēt Vērtēt komentāru: Vērtējums: 5 Balsu skaits:2 x situacija » Inese 13:07 vienkārši banku lobijs šobrīd evakuē savu naudu. pēc tam devalvācija nāks tā vai tā, jo nebūš citas izejas. devalvācija (ieskaitot kredīti/aizdevuma summas samazināšānu/konvertāciju uz latiem PIRMS devalvācijas - kā piedāvā Ošlejs) iesistu pa ārzemju bankām, te arī viss noslēpums.... ====================== Lūk tas viens , kas jau raksturo Ošleju kā pilnīgu idiotu. Nez kurš aizdevējs ļautu veikt šādu konvertāciju? Ta te tuvumā neviens investors gadus desmit nerādītos. Visiem devalvācijas faniem ieteiktu papētīt mūsu eksporta-importa un sociālo struktūru. baidos Polijas variants mums neder un nederēja. Viņiem stabils iekšējais tirgus un galvenais milzīgs eksportspējīgo uzņēmumu īpatsvars(visu lielo Co rūpnīcas). Mums liels pakalpojumu īpatsvars, grandiozs imports, katrs 4 latvietis -valsts darbinieks un 600000 pensionāru. 9 gada janvārī nedaudz tauta aizsvilās. varu tikai iedomāties, ja ap to laiku būtu vēl latu devalvējuši! Un nav taisnība,ka lata kurss radīja 200000 bezdarbnieku. Mļķības. Milzīgais NĪ un celtniecībā un ar to saistīto nozaru strādājošo skaits- tā bija galvenā problēma. Un te nekāds kurss nepalīdzētu, kam objektīvi bija jānotiek, tas arī notika.
xex
x
bagātie tagad iegūst vienalga, kaut vai tāpēc, ka viņiem ir nauda un tagad par to pašu summu var nopirkt daudz ko vairāk kā pirms 3 gadiem. Toreiz naudai liela vērtība nebija.
situacija
s
vienkārši banku lobijs šobrīd evakuē savu naudu. pēc tam devalvācija nāks tā vai tā, jo nebūš citas izejas. devalvācija (ieskaitot kredīti/aizdevuma summas samazināšānu/konvertāciju uz latiem PIRMS devalvācijas - kā piedāvā Ošlejs) iesistu pa ārzemju bankām, te arī viss noslēpums....
h
h
a pie mums ir ne tas ne šitais. ne arī centrālā banka nostrādāja kā vajag būt.
situacija
s
Ošlejs atšķirībā no Ineses ir ekonomists, ar makroekonomikas izpratni. Inese te, mācā kādiletans mācītu ķirurgu kā jāoperē ..
lv pilsonis parastais.
l
Tad tu zini ko tu iegūsi tagad - ar sirpi pa tavām sociālajām garantijām, nodokļu un komunālo maksājumu pieaugumu + ļoti iespējams, ka algas samazinājumu. -> galā to pašu veco, labo devalcāciju, kad starptautiskie aizdevēji&eksperti sapratīs, ka stop, nu ir laiks. Un tad tas būs daudz reizes smagāk nekā tas būtu bijis, piemēram, gada, diviem.
Inese
I
Jā, esmu naiva. Un ļoti skaisti un saprotami ciniķis raksta, kas būtu, ja devalvētu, bet nekur neesmu izlasījusi tik skaisti izskaidrotu, kas būtu, ja devalvētu. Paskatījos twitterī, ko Ošlejs tur murgo - ziniet, ja kādreiz gribat saprast, ko kāds cilvēks patiesībā savā galviņā vāra, paskatieties twitterī. Ošleja galvā ir putriņā. es neticu nevienam viņa vārdam. Bet savus finansu resursus es pārzinu un zinu, no kā iegūšu un no kā ne. Tādu , kā es, ir daudz. Un mums ošleju murgi nepalīdzēs ne strādāt, ne nopelnīt ar savu darbu un prātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas